Queiroz objavio spisak: Pozivi Almeidi i Ronaldu

09. 11. 2009, 12:45 - Sport

Portugalski izbornik Carlos Queiroz objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Portugalski izbornik Carlos Queiroz objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće dvije utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kao što je i najavio Queiroz je na spisak uvrstio Ronalda unatoč činjenici da su iz madridskog Reala objavili da je najskuplji igrač današnjice povrijeđen, te da ne može konkurirati za ove dvije utakmice.

Novost u odnosu na prethodne utakmice je da je Queiroz u reprezentaciju ponovno vratio Miguela, Ricarda Costu i Huga Almeidu, a po prvi put poziv su zaslužili Hilary i Fabio Coentrão.

Portugalski izbornik je pozvao sljedeće igrače:
Golmani: Hilário (Chelsea), Eduardo (Braga), Rui Patrício (Sporting)

Obrana: Ricardo Costa (Wolfsburg), Bruno Alves (Porto), Paulo Ferreira (Chelsea), Miguel (Valencia), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (Chelsea), Rolando (Porto)

Vezni red: Deco (Chelsea), Duda (Malaga), João Moutinho (Sporting), Fábio Coentrão (Benfica), Miguel Veloso (Sporting), Raúl Meireles (Porto), Tiago (Juventus)

Napad: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Liedson (Sporting), Nani (Manchester United), Hugo Almeida (Werder Bremen), Simão Sabrosa (Atlético Madrid), Edinho (Malaga)

(Sportin.ba)

Vezane vijesti

New Team
Kladite se na Katar 2022.: sudjelujte u Ticket Rush turniru 1xBit-a

Zato je u duhu ovog natjecanja 1xBit, online kripto kladionica, odlučila pustiti mačku iz torbe i omogućiti vam da se pridružite turniru Ticket Rush. Turnir

New Team
Sjeverna Makedonija je u baražu!

Sjeverna Makedonija se plasirala u baraž za Svjetsko prvenstvo u teškoj i zahtjevnoj grupi gdje su sigurno već favoriti bili Njemačka, Rumunija i Island. Mak...

New Team
VAR izbio Hrvatima dva boda, slavlje Rusa u Mariboru

Fudbalska reprezentacija Hrvatske odigrala je u Osijeku protiv Slovačke 2:2 u 8 kolu Grupe H evropske zone kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine i na taj ...

New Team
Čudesni Messi hat-trickom postavio rekord, Neymar poslao misterioznu poruku nakon gola

Utakmicama 10. kola nastavljene su južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a Lionel Messi je hat-trickom u pobjedi Argentine protiv Bolivije 3:0 ušao u histo...