Real i Portugal ratuju zbog Ronalda

06. 11. 2009, 22:41 - Sport

Selektor Portugala Queiroz je poslao poziv Cristianu Ronaldu za baraž utakmice protiv Bosne i Hercegovine. Uprava Reala nije oduševljena ovim potezom.

Selektor Portugala Queiroz je poslao poziv Cristianu Ronaldu za baraž utakmice protiv Bosne i Hercegovine. Uprava Reala nije oduševljena ovim potezom.

Direktor Reala Jorge Valdano izjavio je:

Nadam se da će medicinski izvještaj i zdrav razum Cristiana Ronalda spriječiti njegove nastupe protiv Bosne i Hercegovine.

Queiroz je odmah reagirao:

Real Madrid nije poslao molbu da se Cristiano Ronaldo ne pozove za utakmice baraža, sto je inače praksa.

Uostalom, poziv ne znači automatski nastup. Nas medicinski tim će ga pregledati i testirati njegovu spremnost uoči dva meča.

Portugalci su ohrabreni izjavama svoje zvijezde nakon jučerašnjeg pregleda u Amsterdamu. Ronaldo je rekao da se situacija popravlja i da treba sačekati kako ce teći oporavak.

Ovaj njegov optimizam je oprečan izjavama osoblja u medicinskom centru u Amsterdamu koji su mu savjetovali minimalnu pauzu od mjesec dana…

Naš selektor Blažević prilično je uvjeren kako će Ronaldo nastupiti u utakmicama baraža, a njegov instinkt rijetko vara.

(Sportin.ba)

Vezane vijesti

New Team
Iskoristite najveće kvote na Real Madrid, PSG i RB Leipzig

Mjesec bogatog fudbalskog programa se zahuktava, a ove srijede imate tri kvote koje nećete naći nigdje u svijetu.

New Team
Kraljevski revanš za najveće kvote na svijetu

Mozzart daje najjače kvote na pobjede Real Madrida i Betisa   Liga šampiona se vratila. Večeras će svjetla bine biti usmjerena prema stadionu San...

New Team
Real bez 11 igrača slavio na teškom gostovanju i napravio krupan korak prema tituli

Iako je u Bilbao došao bez čak 11 nogometaša, među kojima Isco, Modrić, Casemiro, Alaba, Asensio, Rodrygo, Carvajal i Bale, Real je opet pokazao klasu i tako he...

New Team
Haos u grupi B, Džeko i Inter protiv Reala za prvo mjesto

Večeras se igraju utakmice šestog gola Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Kada je u pitanju grupa A, pitanje prve pozicije je riješeno. Manchester City će u osmi...