Roma ponudila Džeki novi ugovor i veću platu

28. 06. 2020, 09:47 - Sport

Dzeko Dzeko

Igrača poput Edina Džeke Roma ne želi izgubiti, pa će učiniti sve da se nastavi saradnja unatoč činjenici da se bh. reprezentativac primiče 35. godini života.

Džeko je s nedavna dva gola Sampdoriji samo dodatno potvrdio klasu, ali i natjerao čelnike rimskog kluba da odmah krenu u akciju, te da mu omoguće novi ugovor, a koji bi mogao biti potpisan već na kraju ove sezone.

On je trenutno ugovorom za Romu vezan do ljeta 2022. godine, dakle još dvije godine, ali u Romi žele da mu daju ugovor prema kojem će Džeko ostati do ljeta 2023. godine, što bi ujedno moglo značiti da će na Olimpicu i okončati bogatu i veliku karijeru.

Ovaj potez bi Džeki donio i dodatne novčane povišice, a prvenstveno bi njegova plata bila povećana sa pet na šest miliona eura. Podsjetimo, Džeko je u prvom ugovoru s Romom dobio 4,5 miliona eura godišnje, pa je novim (trenutnim) ugovorom Roma odlučila da mu godišnje plaća pet, a sada i šest miliona eura.

Džeko je potpuna ikona Rome i za ovih pet godina koliko je proveo na Olimpicu zlatnim slovima se upisivao u povijesne stranice Vučice.

Ove sezone Džeko je postigao 14 golova i dojam je da je jedna od rijetkih svijetlih tačaka u ekipi koja ne nudi dojam da je spremna da ponovo igra u Ligi prvaka ili da se bori za Scudetto.

SportSport.ba

Tagovi: Džeko, Roma,

Vezane vijesti

New Team
Juventus vjerovatno odustao od Džeke, Morata sutra stiže u Torino na potpis

Čini se da je Juventus i definitivno odustao od dovođenja Edina Džeke. Kako javlja ugledni novinar Fabrizio Romano, sutra će u Torino na ljekarske preglede i potpi...

New Team
Sky Sport Italia: Pao dogovor tri kluba, Džeko prelazi u Juventus

Sky Sport Italia tvrdi da su Roma, Napoli i Juventus u potpunosti saglasni da se Arkadiusz Milik pridruži Romi, a kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko Staroj ...

New Team
Džeko na pragu prelaska u Juventus: Napoli pristao prodati Milika Romi

Transfer Edina Džeke iz Rome u Juventus zavisi od Arkadiusza Milika, a uskoro bismo mogli dobiti rasplet te sage. Kako tvrdi ugledni italijanski novinar Fabrizio Roma...

New Team
Schick potpisao za Leverkusen, Roma zaradila 26,5 miliona eura

Kao što je i najavljivano, češki napadač Patrik Schick je postao novi igrač Bayer Leverkusena. Schick je kompletirao transfer iz Rome u Leverkusen vri...