Ronaldo zabranio majci dolazak na Old Trafford nakon povratka u Manchester United

07. 09. 2021, 12:08 - Sport

Priča Cristiana Ronalda i njegove majke Dolores Aveiro je veoma specifična i intenzivna, a prema pisanju britanskih medija, portugalski nogometaš joj je nakon prelaska u Manchester United zabranio da dolazi na Old Trafford zbog zdravstvenih razloga.

Ronaldovo djetinjstvo bilo je puno trauma jer su njegov deset godina stariji brat Hugo Aveiro i njihov pokojni otac Jose Dinis Aveiro imali ozbiljne probleme s ovisnošću o alkoholu i drogama, a brigu o njima vodila je majka Dolores s kojom igrač Manchester Uniteda ima poseban odnos. 

Ipak, Dolores će morati odustati od zamisli da svog voljenog sina gleda uživo nakon povratka među Crvene đavole, jer joj je Portugalac zabranio da dolazi na Old Trafford. 

Odluka je povezana s očuvanjem zdravlja 66-godišnjakinje koja ponekad ne može podnijeti živčanu napetost dok ga gleda kako igra. I kako godine odmiču, tjeskoba može postati sve izraženija, a prema tvrdnjama The Suna, gospođa se u posljednjih nekoliko godina dva puta onesvijestila.

Jednom prilikom čak je polomila i zube, nakon čega je Ronaldo odlučio da je najbolje da ne dolazi na stadion.

Ipak, kao i sve majke, i gospođu Dolores je teško uvjeriti u takvo nešto. Sam Ronaldo razgovarao je s Piersom Morganom, novinarom Daily Maila, otkrivajući suštinu razgovora koji je vodio s majkom i nagovijestio je da će barem pokušati pronaći kompromis. 

Dolores ne smije gledati velike utakmice i stoga je kategorički isključeno da prisustvuje četvrtfinalima, polufinalima ili finalima velikih takmičenja, ali malo je vjerovatno da će biti i na povratničkom debiju Ronalda protiv Newcastlea u subotu. 

Ronaldo je s Manchester Unitedom potpisao ugovor do 2023. godine s opcijom produženja na još jednu, a Crveni đavoli su Juventusu za njegov prelazak platili 15 miliona eura, uz osam miliona eura kroz bonuse. 

Portugalac je karijeru počeo u Sportingu, a od 2003. do 2009. godine je bio igrač Manchester Uniteda. Nakon toga je prešao u Real Madrid, a od 2018. godine je bio član Juventusa.

Vezane vijesti

New Team
Ronaldo i Tadić za najveće kvote na svijetu

Nigdje na svijetu nećete naći veće   Uzbuđenje dostiže vrhunac povratkom Lige šampiona na listu, a

New Team
Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Manchester United 1,40, Sheffield United 2,20, Marseille 1,65!

Nigdje nećete naći veće   Raznovrstan fudbalski program ovog petka stavio je

New Team
Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Manchester United 1,55, WBA 1,85, Sunderland 1,65!

Nigdje nećete naći veće   Ponedjeljak po pravilu nije veliki fudbalski dan, ali bukmejkeri

New Team
Penal i Ronaldo spasili United kod fenjeraša

Manchester United je danas savladao Norwich sa 0:1 u utakmici u kojoj nisu baš briljirali. Ragnickova formacija 4-2-2-2 je bila za sve zbunjujuća, a konačan rezultat je...