Rukometaši Bosne i Hercegovine i definitivno ostali bez Svjetskog prvenstva

10. 07. 2020, 13:43 - Sport

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez specijalne pozivnice za Svjetsko prvenstvo u Egiptu nakon što je ukidanjem predbaraža i baraža zbog pandemije koronavirusa ostala bez šansi da se na terenu bori za plasman.

Naime, IHF je objavio da će ovo prvenstvo proći bez bh. selekcije nakon što su pozivnice dobile selekcije Rusije i Poljske. 

Iz konkurencije su ispali timovi poput Bosne i Hercegovine, Srbije ili Sjeverne Makedonije, a turnir će se igrati od 13. do 31. januara 2021. godine.

Na prvenstvu će učestvovati 32 reprezentacije, a za sada je osim domaćina Egipta poznato još 29 učesnika. 

Danska na prvenstvu igra kao branitelj titule, a iz Evrope dolaze još Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Island, Norveška, Portugal, Španija, Slovenija, Švedska, Poljska i Rusija. 

Tu su još predstavnici Afrike Alžir, Angola, Zelenortska ostrva, DR Kongo, Maroko i Tunis, zatim Azije Bahrein, Japan, Katar i Južna Koreja te Centralne i Južne Amerike Argentina, Brazil i Urugvaj.

klix.ba

Tagovi: bih, Rukomet, IHF,

Vezane vijesti

New Team
Za dugu tradiciju: Mozzart podržao NK Jedinstvo Bihać

Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća jedan od najdugovječnijih sportskih kolektiva u BiH. Osnovan je davne 1919. godine, a do danas njihova i ljubav navijača „Sila nebesk...

New Team
BiH definitivno bez SP, Pjanić izviždan!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je sve šanse da se domogne baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Zmajevi su u sedmom kolu grupe D...

New Team
Remi u Lavovu: Ahmedhodžić za vrijedan bod BiH u Ukrajini

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je odigrala neriješeno 1:1 sa Ukrajinom u Lavovu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 202...