Sumnje u namještanja na Zagreb Indoorsu u dva meča

04. 02. 2010, 09:20 - Sport

Nakon što se prošle godine pod istragom našao meč između Antonija Veića i Guillerma Canasa, Zagreb Indoors i ove godine nije mogao proći bez špeku­lacija o nam­ješ­tanju. Sum­nja se na meč Jelenić — Bozol­jac, ali i na dvoboj Veića i Kazah­stanca Koroljeva.

Nakon što se prošle godine pod istragom našao meč između Antonija Veića i Guillerma Canasa, Zagreb Indoors i ove godine nije mogao proći bez špeku­lacija o nam­ješ­tanju. Sum­nja se na meč Jelenić — Bozol­jac, ali i na dvoboj Dodiga i Kazah­stanca Koroljeva.

Pod povećalom je prven­stvo ogled prvog kola između Petra Jelenića i Srbina Ilije Bozoljca. Naime, osim što je Bozol­jac bio veliki favorit, u jed­nom se trenutku Jelenić žalio na grčeve te je bio blizu predaje.

U tom trenutku u kla­dion­ici Bet­fair u kojoj je moguće klađenje uživo, koefi­ci­jent na Jelenića skače na 100, a na Bozoljca je bio min­i­mal­nih 1.01.

No do kraja je Jelenić bez većih prob­lema slavio. Bozol­jac je izgu­bio četiri gema za redom uz neko­liko dvostrukih pogrešaka. Navodno se na tom meču u toj kla­dion­ici okrenulo više od dva mil­i­juna eura.

Neki sum­n­jaju i u ogled prvog kola Dodig — Korol­jev. U tom je meču Kazah­stanac bio favorit, a Dodig je slavio. Inače, prošle je godine pod sum­n­jom bio meč Veić — Canas, na kojem se okrenulo oko 16 mil­i­juna eura. Tada je isto Veić izne­nađu­juće slavio. Doda­jmo da je Anto­nio Veić jučer predao meč Ivi Karloviću zbog ozljede.

Direk­tor turnira Branko Hor­vat, kao i prošle godine, odbacuje sve sum­nje u namještanja.

Vezane vijesti

New Team
Nadal spasio meč loptu i u dramatičnom finalu protiv Tsitsipasa osvojio titulu u Barceloni

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je ATP turnir u Barceloni nakon što je u finalu koje je trajalo čak tri sata i 38 minuta svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa...

New Team
Đoković vikao na trenera pa nakon poraza priznao: Osjećao sam se odvratno

Srbijanski teniser Novak Đoković je jako teško primio poraz od Britanca Daniela Evansa (4:6, 5:7) u osmini finala Monte Carla, a ovaj put je napao svog trenera Marijana...

New Team
Damir Džumhur diskvalifikovan s turnira u Meksiku zbog svađe sa sudijom

Bh. teniser Damir Džumhur diskvalifikovan je s ATP turnira u meksičkom Acapulcu nakon sukoba sa sudijom.  Džumhur je igrao protiv nizozemskog tenisera Botica v...

New Team
Najbolji američki teniser progovorio o malverzacijama: ATP je slomljen sistem

Američki teniser John Isner istakao je nezadovoljstvo planom organizatora Mastersa u Miamiju da drastično smanje nagradni fond rekavši kako će njihovi prihodi i nakon ...