Tevez: Plačem na poluvremenu zbog oca, ali moram biti jak i nastaviti

17. 11. 2020, 14:13 - Sport

Carlosu Tevezu u posljednje vrijeme nije lako jer njegov otac ima ozbiljne zdavstvene probleme. Emocije su napadača Boca Juniorsa savladale u posljednjem meču protiv Talleresa Cordobe kada nije mogao sakriti suze.

Tevezov otac Raimundo Tevez proveo je 45 dana na intenzivnoj njezi u privatnoj bolnici u Buenos Airesu boreći se protiv koronavirusa prije nego što ju je napustio 4. septembra. 

Raimundo, koji je dijabetičar, ponovo je hospitalizovan prije nekoliko sedmica nakon pogoršanja zdravstvenog stanja. 

"Imam različite emocije. Ponekad sam dobro, a ponekad odem i plačem tokom poluvremena. Ne mogu to objasniti. Ovo su teška vremena. Nakon posjete ocu moram biti jak da nastavim igrati nogomet", kazao je legendarni Argentinac. 

Na praznim tribinama stadiona Bombonera na posljednjoj utakmici u znak podrške Tevezu i njegovoj porodici bio je okačen transparent pristalica Boce. 

"To mi ispunjava dušu. Kada uđete na teren, vidite zastavu i transparent. Važno je da budem jak i to zahvaljujući ljudima u Boci i mojoj porodici, koji mi pomažu da ne klonem i da se nastavim boriti", rekao je Tevez. 

Inače, Tevezov biološki otac ubijen je prije nego što se rodio, a popularnog El Apachea odgojili su Raimundo i njegova supruga Adriana Martinez, koja je Tevezova tetka.

klix.ba

Tagovi: Carlos Tevez, Boca Juniors,

Vezane vijesti

New Team
Tevez kopirao Messija i na identičan način odao počast Maradoni

Argentinski nogometaš Carlos Tevez na identičan način kao Lionel Messi odao je počast Diegu Maradoni koji je prošle sedmice preminuo u 60. godini života, s tim...

New Team
Tevez: Plačem na poluvremenu zbog oca, ali moram biti jak i nastaviti

Carlosu Tevezu u posljednje vrijeme nije lako jer njegov otac ima ozbiljne zdavstvene probleme. Emocije su napadača Boca Juniorsa savladale u posljednjem meču protiv Talleresa...

New Team
Luda završnica u Argentini: Boci titula, Maradoni poljubac, a River oštećen za penal

Nogometaši Boca Juniorsa nakon velike drame osvojili su titulu prvaka Argentine zahvaljujući sjajnom golu Teveza protiv Gimnasije, iako su pred sinoćnje posljednje kolo...

New Team
Čeka nas luda noć u Argentini: Posljednje kolo, River, Boca i samo bod razlike

Ljubitelji južnoameričkog nogometa večeras neće spavati, a Argentina će jedan sat poslije ponoći po srednjoevropskom vremenu biti paralizovana. Došao je trenutak is...