Tuga u Skoplju, Njemačka na Svjetskom prvenstvu, u Rigi se igralo dok Turska ne zabije

12. 10. 2021, 06:47 - Sport

Njemačka se plasirala na Svjetsko prvenstvo nakon što je u Skoplju pred skoro 20.000 navijača pobijedila Sjevernu Makedoniju sa sigurnih 0:4.

Nijemci dva kola prije kraja sigurno završavaju na prvom mjestu grupe J. U drugom meču ove grupe Rumunija je sa minimalnih 1:0 pobijedila Armeniju te sada skočila na drugo mjesto koje vodi u baraž. Island je u meču za prestiž bio ubjedljiv protiv Lihtenštajna sa 4:0.

Nizozemska je sa visokih 6:0 isprašila amaterski Gibraltar. Rezultat je mogao biti i ubjedljiviji, ali je Depay promašio jedan od dva dosuđena penala. Zvijezda Barcelone je postigla dva gola za domaće. Još su mrežu tresli Van Dijk, Dumfries, Danjuma i Malen.

Turska je izbjegla sramotu u Latviji i to u osmoj minuti nadoknade. U Rigi je završeno 1:2. Demiral je zatresao svoju mrežu, a Dursun je izjednačio da bi Yilmaz u posljednjim momentima iskoristio penal koji je dosuđen poslije konsultacija s VAR tehnologijom.

Veliku pobjedu ostvarila je Norveška koja je golovima Elyounoussija iz prvog poluvremena te duboko iz sudijske nadoknade pobijedila Crnu Goru sa 2:0.

Vezane vijesti