U plemenite svrhe: Mozzart kupio dres Edina Džeke

05. 12. 2022, 17:37 - Promocije

Marco Di Ruzza Marco Di Ruzza

Humanitarna licitacija na 'Diplomatskom zimskom bazaru'

Proteklog vikenda u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu održan je „Diplomatski zimski bazar“ na kojem je učestvovalo 40 ambasada i međunarodnih organizacija. Organizator je diplomatska zajednica u Bosni i Hercegovini, a prihod prikupljen prodajom namijenjen je djeci i mladima širom zemlje. Tokom bazara održana je i aukcija, koju je vodilo Udruženje Pomozi.ba, a predstavnici kompanije Mozzart uspješno su licitirali i kupili potpisani dres Edina Džeke, kao i reprezentacije BiH.

Dres im je predao ambasador Italije u BiH Marco Di Ruzza. 

Time je regionalni lider u priređivanju igara na sreću još jednom pokazao svoju plemenitost jer će suma, koju su uplatili, biti usmjerena za liječenje oboljelih mališana.

Kompanija Mozzart i ranije je učestvovala u akcijama Udruženja „Pomozi.ba“, a sve s ciljem pomoći i podrške u borbi za ozdravljenje najmlađim stanovnicima BiH. Svoju plemenitu misiju će, kažu, nastaviti i u budućnost.

Humani učesnici na aukciji su još licitirali za vaučere za odmor i putovanja, sportske suvenire brojnih sportista, te šešir poznatog pop pjevača Dine Merlina, kao i haljinu sa „Sedmice mode“ iz Njujorka.

Na jednom od najvećih dobrotvornih događaja u BiH, na 80 štandova, predstavilo se 40 ambasada i međunarodnih organizacija. Posjetioci su mogli da uživaju u velikom izboru egzotične hrane, pića i unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta. A svi su imali zajedničku misiju- prikupiti sredstva u humanitarne svrhe. Pomoć je namijenjena djeci i mladima u BiH koji su u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji i onima koji se bore sa fizičkim ili mentalnim poteškoćama.

Osim diplomata i građana BiH, bazar je privukao i brojne mališane. Dok su odrasli licitirali i kupovali, oni su se zabavljali koristeći zid za penjanje i učestvujući u naučnim eksperimentima, a tu su bila i brojna iznenađenja. Udruženje „Dajte nam šansu“ pobrinulo se za inkluzivni kutak kako bi omogućili da sva djeca, bez obzira na svoje sposobnosti, uživaju u ovom događaju.

Podršku održavanju „Diplomatskog zimskog bazara“ pružilo je i Udruženje „Pomozi.ba“ čiji rad i ove godine možete podržati uplatom putem kreditnih kartica ili slanjem SMS poruka. Zainteresovani mogu i pozivom na broj 17040 donirati dvije marke u humanitarne svrhe.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
RK Slavija uz Mozzart na putu do vrha

Ekipa Rukometnog kluba Slavija više od dvije decenije ponosno brani boje svog tima i grada igrajući sjajne utakmice. Ranije su se takmičili i u Premijer ligi BiH, prež...

New Team
Za opstanak u Premijer ligi: Mozzart sponzor RK Gradačac

Gradačac je širom BiH poznat kao grad rukometa iz kojeg su potekla brojna velika imena ovog sporta. Njihov RK Gradačac skoro sedam decenija donosi radost svojim sugrađ...

New Team
Mozzart podržava mali i veliki fudbal: Novi dresovi stigli u Doboj i Novo Goražde

Bez obzira na to da li golove postižu na sportskim terenima ili u dvoranama, Mozzart jednako podržava fudbalske i futsal klubove širom naše zemlje. U akciji &bdq...

New Team
Kompanija Mozzart donirala sportsku opremu Udruženju 'Oaza'

Tradicionalne akcije i lijepi trenuci obilježili su 2022. godinu u kompaniji Mozzart tokom koje su donacije stigle na adrese brojnih udruženja širom BiH. U is...