Uhapšeni trgovci drogom koji su kokain etiketirali Ronaldovim logom

03. 04. 2021, 13:24 - Sport

Popularnost portugalskog superstara Ronalda odavno prevazilazi same granice sporta i nogometa, a dokaz za to je i objava policije u New Yorku koja je uhapsila dvojicu krijumčara droge sa 50 kilograma kokaina, koji su prodavali ambalaže s pečatom i logom "CR7".

"Više od 50 kilograma kokaina pronađeno je u stanu na sedmom spratu u stambenom kompleksu u Queensu. Istražitelji i agenti uhapsili su dvije osobe i pronašli napunjeni pištolj i više od 200.000 dolara, uz zaplijenu 50 kilograma kokaina", navodi se u izjavi NYPD-a. 

Kako objašnjavaju, policajci su nadgledali automobil parkiran u Queensu i posmatrali su jednog od osumnjičenih u blizini stana.

Nakon što su dobili nalog za pretres stana, tamo je pronađeno 50 netaknutih paketića kokaina, teških po jedan kilogram, s prepoznatljivom oznakom "CR7". 

Hiljade dolara, vatreno oružje i materijali koji se obično koriste u velikoj distribuciji narkotika također su pronađeni u ormaru u stanu, uključujući vakuumske vreće te foliju za skupljanje i brojanje novca. 

Očigledno, trgovci drogom su pokušali iskoristiti veliku popularnost Ronalda kako bi poboljšali prodaju kokaina, ali su osujećeni u svojim namjerama.

klix.ba

Tagovi: Cristiano Ronaldo, CR7,

Vezane vijesti

New Team
Toni: Lukaku je kompletniji napadač od Ronalda

Nekadašnji svjetski šampion s Italijom, legendarni napadač Luca Toni, ima izuzetno visoko mišljenje o jednoj zvijezdi Intera, a to je Romelu Lukaku. ...

New Team
Razočarani Ronaldo bacio dres nakon utakmice protiv Genoe, klub ga neće kazniti

Portugalski nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo nije bio raspoložen nakon pobjede protiv Genoe te je bacio svoj dres.  Juventus je pobijedio Genou rezul...

New Team
Uhapšeni trgovci drogom koji su kokain etiketirali Ronaldovim logom

Popularnost portugalskog superstara Ronalda odavno prevazilazi same granice sporta i nogometa, a dokaz za to je i objava policije u New Yorku koja je uhapsila dvojicu krijumčar...

New Team
Nevjerovatan završetak aukcije za Ronaldovu traku, prodana za više od 60.000 eura

Akcija za pomoć šestomjesečnoj bebi Gavrilu Đurđeviću je djelomično uspjela i to nakon što je kapitenska traka koju je Cristiano Ronaldo bacio u Beogradu pro...