United konačno dovodi Jadona Sancha: Dortmund će zaraditi 90 miliona eura

26. 06. 2021, 10:06 - Sport

Manchester United će konačno dovesti Jadona Sancha iz Borussije Dortmund i za njega platiti obeštećenje oko 90 miliona eura.

Dva kluba pregovaraju oko cijene već drugu godinu zaredom, ali su blizu potpisivanja sporazuma za 21-godišnjeg krilnog napadača koji će vjerovatno biti potvrđen tokom predstojećeg vikenda. 

Nakon što je prošle godine odbio ponude ispod 130 miliona eura, Dortmund je snizio traženu cijenu i spreman je prihvatiti naknadu od 84 miliona eura plus 4,5 miliona za bonuse nakon nekoliko sedmica razgovora.

I dobro upućeni novinar Fabrizio Romano večeras je saopćio kako je dogovor zaista blizu te da bi se konačni detalji trebali dovršiti u narednih nekoliko dana. Zatim će se Jadon pridružiti Unitedu.

Sancho je s reprezentacijom Engleske na Euru te se priprema za okršaj osmine finala protiv Njemačke u utorak na Wembleyu, ali bi trebao završiti svoj prelazak na Old Trafford nakon turnira. 

Tako će završiti lov Uniteda za dugogodišnju metu broj jedan pa će se klub moći usmjeriti na traženju rješenja na poziciji štopera i centralnog veznjaka.

Vezane vijesti

New Team
Ronaldo nakon blistavog povratka u United: Old Trafford je oduvijek bio magično mjesto

Nakon fantastičnog povratka u Manchester United, Cristiano Ronaldo je poručio je sretan što može pomoći ekipi u ostvarenju ciljeva. Ronaldo je danas nakon 1...

New Team
Ronaldo zabranio majci dolazak na Old Trafford nakon povratka u Manchester United

Priča Cristiana Ronalda i njegove majke Dolores Aveiro je veoma specifična i intenzivna, a prema pisanju britanskih medija, portugalski nogometaš joj je nakon prelaska ...

New Team
Legendarni igrač Uniteda objavio prepisku s Ronaldom koji mu je otkrio da se vraća

Cristiano Ronaldo je obavijestio bivšeg saigrača Patricea Evru da se sprema za povratak u Manchester United i prije zvanične objave transfera, a njihovu prepisku s What...

New Team
Manchester United se uključio u igru za dovođenje nezadovoljnog Mbappea

Sve je izvjesnije da Kylian Mbappe neće ovo ljeto otići iz PSG-a, a prema pisanjima utjecajnih medija postoje dva legitimna kandidata za njegovo dovođenje iduće godine bez o...