Verdasco doživio Džumhurovu sudbinu: Španac izbačen s Roland Garrosa bez prava na drugi test

26. 09. 2020, 12:31 - Sport

Nakon što su organizatori Roland Garrosa izbacili Damira Džumhura s turnira bez prava žalbe, istu sudbinu je doživio i Fernando Verdasco.

Džumhurov trener Petar Popović je imao pozitivan test na koronavirus u Parizu i organizatori su odmah Džumhura izbacili bez prava žalbe. 

Popović je tražio da ponovi test jer je on koronavirus imao početkom pandemije, te je bio uvjeren da je test bio lažno pozitivan, no to mu niej dozvoljeno. 

Po povratku u Beograd ispostavilo se da je negativan, no organizatore Roland Garrosa to nije zanimalo. 

Istu sudbinu doživio je i Verdasco. On je testiran pozitivno iako je koronavirus imao u augustu. 

Tražio je od organizatora da ponove test, a dobio je odgovor identičan kao i Popović - "ne". 

On je potom otišao u različite laboratorije kako bi uradio dva PCR i jedan serološki test i sva tri su bila negativna, no organizatorima Roland Garrosa nije palo na pamet da ga vrate na turnir. 

On se redovno testirao prije i tokom Mstersa u Rimu, te turnira u Hamburgu koji je u toku i na svakom testu je bio negativan.

"Neću se moći takmičiti na Roland Garrosu ove godine. Veoma mi je žao zbog toga i apsolutno sam frustriran. Želim da izrazim razočaranje, frustraciju i bijes prema organizatorima Roland Garrosa koji su mi oduzeli pravo da se takmičim na važnom turniru, a nisu mi pružili priliku da ponovim test", napisao je Verdasco na Twitteru.

klix.ba

Tagovi: Roland Garros, Verdasco, ATP,

Vezane vijesti

New Team
Džumhur nakon nevjerovatnog preokreta savladao Nedovjesova

Damir Džumhur je uspješno počeo kvalifikacije za ATP turnir u Nur-Sultanu. Džumhur je u prvom kolu kvalifikacija turnira u glavnom gradu Kazahstana igrao pro...

New Team
Verdasco doživio Džumhurovu sudbinu: Španac izbačen s Roland Garrosa bez prava na drugi test

Nakon što su organizatori Roland Garrosa izbacili Damira Džumhura s turnira bez prava žalbe, istu sudbinu je doživio i Fernando Verdasco. Džumhurov trener P...

New Team
Raskol u svijetu tenisa: Federer i Nadal digli glas protiv Đokovićeve unije

Španski teniser Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer javno su se usprotivili kreiranju nove unije tenisera pod nazivom "Professional Tennis Players Associati...

New Team
Kontroverzni Kyrgios otkrio kako je iz kafane došao na teren i mamuran pobijedio Nadala

Australski teniser Nick Kyrgios otkriva da je mamuran igrao protiv jednog od najboljih tenisera svijeta Rafaela Nadala i da ga je na kraju pobijedio, a da se taj meč desio u Mo...