Za buduće nogometaše: Mozzart podržao Dinamov kamp

26. 08. 2022, 15:08 - Promocije

HNK Dinamo Kamp HNK Dinamo Kamp

Oko 130 omladinaca vrijedno treniralo u Tomislavgradu

Mladi ljubitelji nogometa i HNK Dinamo imali su ovog mjeseca priliku da treniraju svoj omiljeni šport po principima rada čuvenog kluba iz Zagreba.

Naime, drugi Dinamov ljetni nogometni kamp za dječake od sedam do 16 godina u Tomislavgradu je privukao oko 130 mladih iz BiH i europskih zemalja. Njihov trud u radu sa mladim nogometašima, prepoznali su i podržali u kompaniji Mozzart.

-Ja sam iznimno ponosan i zadovoljan što smo ostvarili suradnju. Projekat je vrhunski, a kompanija Mozzart je to prepoznala i hvala im na tome. Nadamo se da ćemo imati još prilike da surađujemo, djeca su oduševljena opremom, bila je ovo jedna veoma kvalitetna i ugodna suradnja- kaže Mate Tokić, Dinamov povjerenik za Tomislavgrad.

Na kamp se prijavilo oko 120 djece, uglavnom prošlogodišnjih sudionika, a imali su i goste koji su im došli na dan-dva, pa ih je bilo oko 130.

Sa talentiranom djecom iz BiH, Hrvatske i europskih zemalja radilo je pet trenera koje im je Dinamo poslao. Svaki je trenirao po jednu generaciju u dva termina. Tu su bili i pomoćni treneri iz Tomislavgrada koji će tijekom godine nastaviti da rade sa mladima po principu Dinamove škole jer sa ovim klubom imaju ugovor na deset godina.

Kamp je trajao četiri dana, a za omladince su organizirali treninge, predavanja i edukacije. S obzirom na to da su bili vrijedni, organizatori su im pripremili i zabavne sadržaje, pa su tako imali športske igre, boravak na Blidinju, a posebno su bili oduševljeni druženjem sa Dinamovom maskotom, Plavkom.

Želja organizatora je da mladi učesnici kampa izrastu u kvalitetne ljude, špotaše i nogometaše. Poručuju da će kamp nastaviti da traje i narednih godina uz potporu Dinama, ljudi iz Tomislavgrada i prijatelja športa kao što je Mozzart.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
Mali klub-veliki uspjesi: Novi dresovi za KMF Boračka

Klub malog fudbala Boračka osnovan je prije samo tri godine na inicijativu mladih sportista iz Gradiške, a već su ostvarili velike uspjehe. Čim su počeli da se takmi...

New Team
U opremi iz Mozzarta u Premijer ligu BIH

Kuglaški klub Rudar iz Prijedora gaji bogatu i uspješnu tradiciju. Iako su imali pauzu u radu od nekoliko godina, grupa entuzijasta opet je pokrenula klub. Boreći...

New Team
Sport ispred rezultata: Oprema iz Mozzarta za OFK Mladost Ilidža

Škola fudbala pri Omladinskom fudbalskom klubu Mladost Ilidža od 2017. godine okuplja omladince uzrasta od pet do 13 godina. Do sada im se pridružilo oko 110 polaznika,...

New Team
Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango

Klub malog fudbala Tango u Istočnom Sarajevu osnovan je 2011. godine i od tada nižu uspjehe. Višestruki su osvajači Kupa RS i BIH, te učesnici Lige šampiona, a...