Za dugu tradiciju: Mozzart podržao NK Jedinstvo Bihać

24. 02. 2022, 16:14 - Promocije

NK Jedinstvo Bihać NK Jedinstvo Bihać

Klub je nedavno proslavio vijek postojanja u kojem su zaigrali i Evropu

Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća jedan od najdugovječnijih sportskih kolektiva u BiH. Osnovan je davne 1919. godine, a do danas njihova i ljubav navijača „Sila nebeska“ prema klubu ne prestaje. Za 103 godine postojanja ostvarili su brojne uspjehe, te zaigrali i u Evropi. Sada vještine s loptom omladincima prenose seniori koji se bore za što bolji plasman u Prvoj ligi Federacije BiH. Podršku u ostvarenju ciljeva pružila im je kompanija Mozzart.

-Mi smo zadovoljni što smo uspostavili dobru saradnju sa kompanijom Mozzartom i nadamo se da je ovo samo početak.. Svi članovi kluba veoma su zahvalni na donaciji trenerki koju smo dobili. Oprema je prvoklasna i ovaj gest nam mnogo znači- kaže Suad Muslić, sekretar NK Jedinstvo Bihać.

U bogatoj istoriji klub je zabilježio brojne uspjehe. U bivšoj Jugoslaviji igrali su Drugu ligu Zapad u elitnom društvu ekipa Dinamo, Maribor, Spartak, Leotar, Radnik Bijeljina.. Prvi su u BIH nakon 1996. zaigrali u Evropi. Na UEFA Intertoto kupu 1999. godine pobijedili su Gi Gotu, ali im je planove za dalje pomrsila rumunska Cahlaula. Time je mogućnost da ugoste veliki Juventus i dosanjaju evropski san ugašena.

Ipak, klub je nastavio da ređa uspjehe na domaćem terenu, pa su u sezoni 1999/2000 godine bili prvaci Premijer lige BiH.

Sada su njihovi seniori 13. na tabeli Prve lige Federacije, a ambicije su im da opstanu u Ligi, da stabilizuju klub, ali i da napreduju na ljestvici. Za to vrijeme juniori i kadeti Jedinstva se takmiče u Omladinskoj ligi BiH. Od ukupno 150 članova kluba, oko 130 je juniora, kadeta, pretpionira, pionira i pčelica koji čine njihov omladinski pogon.

Najveću podršku im pruža grad Bihać, te prijatelji sporta iz Federacije BiH i Republike Srpske, među kojima je od sada i kompanija Mozzart.

-Podršku jednom od klubova sa najdužom tradicijom u BIH smo usmjerili sa željom da ih podržimo u ostvarenju sportskih ambicija. Želimo da im ovo bude podsticaj za napredak na tabeli i povratak na staze stare slave- kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Vezane vijesti

New Team
RK Slavija uz Mozzart na putu do vrha

Ekipa Rukometnog kluba Slavija više od dvije decenije ponosno brani boje svog tima i grada igrajući sjajne utakmice. Ranije su se takmičili i u Premijer ligi BiH, prež...

New Team
Za opstanak u Premijer ligi: Mozzart sponzor RK Gradačac

Gradačac je širom BiH poznat kao grad rukometa iz kojeg su potekla brojna velika imena ovog sporta. Njihov RK Gradačac skoro sedam decenija donosi radost svojim sugrađ...

New Team
Mozzart podržava mali i veliki fudbal: Novi dresovi stigli u Doboj i Novo Goražde

Bez obzira na to da li golove postižu na sportskim terenima ili u dvoranama, Mozzart jednako podržava fudbalske i futsal klubove širom naše zemlje. U akciji &bdq...

New Team
Kompanija Mozzart donirala sportsku opremu Udruženju 'Oaza'

Tradicionalne akcije i lijepi trenuci obilježili su 2022. godinu u kompaniji Mozzart tokom koje su donacije stigle na adrese brojnih udruženja širom BiH. U is...