Za nove Ginisovce: Mozzart podržao Akademiju Asmir Begović

12. 01. 2022, 15:14 - Promocije

Ibro Hodžić i Selma Salkanović Ibro Hodžić i Selma Salkanović

Akademiju trenutno pohađa 31 dječak i četiri djevojčice

Akademija Asmir Begović pravi je rasadnik talentovanih mladih golmana. To i ne čudi jer sa njima rade vrhunski golmani zavidnih karijera, među kojima i Ginisov rekorder Asmir Begović po kojem Akademija nosi ime. Kako bi postali jednako uspješni, mladi golmani vrijedno treniraju i odlaze na kampove ove Akademije, a podršku u razvoju njihovog talenta pružila im je kompanija Mozzart.

 

- Akademija svim članovima omogućava prije svega kvalitetan rad po programu, edukaciju, druženje, te pomoć u pronalaženju klubova. Velika je stvar to što je Mozzart prepoznao rad i kvalitete Akademije i pružio nam podršku. Hvala im na tome, zaista nam mnogo znači - kaže Ibro Hodžić, direktor Akademije Asmir Begović.

 

Akademija je osnovana 2018. godine u Sarajevu, a u međuvremenu je dobila i svoje ispostave u Cobhamu, Engleska i Heillbronu, Njemačka. Specijalizovana je za treniranje, razvoj i stručno obrazovanje golmana. Fokus im je na stvaranju vrhunskih uslova rada za mlade, ambiciozne i marljive golmane, kako bi oni dobili priliku da ostvare svoj maksimum.

 

Trenutno osnove golmanskih tehnika uči 35 omladinaca, među kojima su četiri djevojčice. Sa njima rade etablirani treneri Dejan Bandović, Adin Kadrić, Envera Hasanbegović, Faris Smajić, te Ibro Hodžić.

Zato im uzora ne manjka. Među njima je svakako i Asmir Begović, osnivač Akademije koji se 2014. godine upisao u Ginisovu knjigu rekorda, ali ne zbog odbranjenog, već postignutog gola. Naime, postigao je gol sa najveće udaljenosti (91,9 metara) na utakmici Premier lige protiv Southamptona u sezoni 2013/2014. godine.

 

Do sada su članovi Akademije bili na probama u zagrebačkom Dinamu, Osijeku, Vojvodini, FC Melburn City. Ljetos je njihov Faruk Dalipagić potpisao ugovor sa HNK Gorica na četiri godine. Trenutno su njihova dva polaznika na desetodnevnim treninzima u Adana Demirspor, a golmanica Akademije, Iman Šljivo krajem mjeseca ide na probu u SCR Altach.

 

Pored brojnih ljetnjih i zimskih kampova, koje su do sada održali, za vikend planiraju još jedan u Mostaru, a već prave i planove za ljeto.

 

U planu im je i nova saradnja sa brojnim klubovima u koje će svoje članove slati na probe. U Adana Demirspor trenutno su njihovi Nedim Ligata i Arijan Janković, a na Akademiji su još brojni članovi koje bismo u budućnosti mogli gledati na golovima svjetskih klubova.

 

-Rad Akademije Asmir Begović smo podržali jer smo prepoznali da veoma posvećeno i stručno rade sa fudbalskim golmanima, pomažući im da razviju svoj talenat. Kada vidimo da neko ulaže svoje znanje i iskustvo u razvoj sportskih potencijala, uvijek smo tu da ih podržimo. Asmirova akademija je, isto kao i naša kompanija, orijentisana na kvalitet pružene usluge i izvrsnost u rezultatima-kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Vezane vijesti

New Team
Fudbalerke i fudbaleri Sarajeva ujedinjeni u borbi protiv nasilja

U cijelom svijetu u toku je kampanja „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“. Ovoj važnoj misiji i ove godine se pridružila društveno odgovorna ...

New Team
Najbolji uz najbolje: Mozzart sponzor OK Ljubinje

Odbojkaški klub Ljubinje jedan je od sinonima za ovaj sport u Republici Srpskoj, BiH, ali i šire. Tokom proteklih šest decenija osvojili su brojne titule i ...

New Team
U plemenite svrhe: Mozzart kupio dres Edina Džeke

Proteklog vikenda u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu održan je „Diplomatski zimski bazar“ na kojem je učestvovalo 40 ambasada i međunarodn...

New Team
Veliki podsticaj za mali fudbal: Novi Mozzart dresovi za KMF Jošavka

Klub malog fudbala Jošavka iz okoline Čelinca već 11. godinu okuplja entuzijaste koje spaja ljubav prema futsalu i rodnom kraju. Budžet im je skroman, pa su svi člano...