Zahirović i Papac na bekovima, Džeko ponovo sam u napadu?

15. 11. 2011, 11:39 - Sport

Polako se odbrojavaju sati do početka uzvratne utakmice baraža između Portugala i naše reprezentacije. Selektor Safet Sušić ni ovaj put, kao ni pred utakmicu u Zenici nije želio otkriti početni sastav.

Polako se odbrojavaju sati do početka uzvratne utakmice baraža između Portugala i naše reprezentacije. Selektor Safet Sušić ni ovaj put, kao ni pred utakmicu u Zenici nije želio otkriti početni sastav.

Međutim, kazao je da bi i novinari mogli otkriri 10 od početnih 11 igrača reprezentacije BiH koji će sutra istrčati na Luzu.

Od ranije je poznato da će na golu biti Asmir Begović, a prema najavama iz Lisabona, ponovo ćemo utakmicu početi u formaciji 4-2-3-1.

Na poziciji desnog bočnog će kako stvari stoje, zaigrati Adnan Zahirović što je potvrdio i sam Sušić. Ipak, do početka utakmice, ništa se definitivno ne zna.

Ko bi drugi igrao na poziciji desnog beka? Ako tu počne Lulić, onda ga nećemo imati u ofanzivi. Mislim da je u ovom trenutku najbolje riješenje Zahirović, kazao je Sušić.

Stoperski dvojac bi trebali činiti Emir Spahić i Sanel Jahić, dok je još uvijek upitno ko će igrati na poziciji lijevog bočnog. Iskreno se nadamo da će zdravstveno stanje Saše Papca sutra biti mnogo bolje i da će moći početi utakmicu. Ukoliko se to ne dogodi, lijevog bočnog će po svemu sudeći igrati Darko Maletić.

Možda bi tu mogao početi Maletić, on je najbrži i mogao bi se nositi sa Nanijem, govori Sušić.

Ostatak tima se manje više zna, dva zadnja vezna bi trebali biti Elvir Rahimić i Haris Medunjanin, lijevo će Lulić, desno Pjanić, dok je mjesto u sredini rezervisano za Zvjezdana Misimovića. Sam u napadu, utakmicu će početi Edin Džeko.

Dakle sastav koji bi sutra u 22 sata trebo istrčati na Luzu izgleda ovako: Begović, Spahić, Jahić, Zahirović, Papac, Rahimić, Medunjanin, Lulić, Pjanić, Misimović i Džeko.

No, treba istaći da ništa nije zvanično i da je još uvijek moguće da dođe do određenih promjena pa bi na desnog beka mogao Jahić, a pored Spahića bi u odbrani bio Pandža.

Vjerujemo da naš selektor, Safet Sušić zna najbolje, i nadamo se da će nam ekipa koja sutra zaigra na stadionu Luz, donijeti plasman na Evropsko prvenstvo.


(Sportin.ba)

Tagovi: bih, Portugal,

Vezane vijesti

New Team
Za dugu tradiciju: Mozzart podržao NK Jedinstvo Bihać

Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća jedan od najdugovječnijih sportskih kolektiva u BiH. Osnovan je davne 1919. godine, a do danas njihova i ljubav navijača „Sila nebesk...

New Team
BiH definitivno bez SP, Pjanić izviždan!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je sve šanse da se domogne baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Zmajevi su u sedmom kolu grupe D...

New Team
Remi u Lavovu: Ahmedhodžić za vrijedan bod BiH u Ukrajini

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je odigrala neriješeno 1:1 sa Ukrajinom u Lavovu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 202...