Završena velika ekološka akcija „ReZZikliraj“

22. 08. 2022, 16:22 - Promocije

ReZZikliraj Sarajevo ReZZikliraj Sarajevo

Stanovnici gradova širom BiH podržali Mozzartovu misiju zaštite okoliša

Velika akcija kompanije Mozzart "ReZZikliraj" uspješno je završena, a posljednje dvije stanice ovog ekološkog karavana bile u Kantonu Sarajevo. Ova društveno odgovorna kampanja privukla je veliku pažnju posjetilaca u opštinama Novo Sarajevo i Centar, koji su donosili plastičnu ambalažu, a zauzvrat su dobijali poklone.

Tokom dva dana akcije na Vilsonovom šetalištu i Skenderiji prikupljena je veća količina plastike koju će predstavnici Mozzarta odnijeti na reciklažu, a dobijeni novac će, kroz donacije, usmjeriti u humanitarne svrhe.

"Sarajlije su i u ove dvije opštine pokazale da imaju razvijenu svijest o ekologiji. Veliki broj posjetilaca priključio se našoj akciji na Vilsonovom šetalištu i na Skenderiji čime su dokazali da im je stalo do očuvanja životne sredine. Time je akcija „ReZZikliraj“ uspješno završena, a mi se zahvaljujemo svima koji su učestvovali – kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću akcijom “ReZZikliraj” protekla dva mjeseca skrenuo je pažnju na važnost očuvanja životne sredine. Svi koji su im se pridružili u ovom plemenitoj misiji, imali su mogućnost da doprinesu zaštiti okoline u našoj zemlji, ali i da za to budu nagrađeni.

Velika ekološka akcija organizovana je u okviru Mozzart Teqvoly Summer Tour-a koji je tokom ljeta održan u pet gradova BiH u saradnji sa ACAR Events. Na mjestima održavanja ove sportske manifestacije bili su postavljeni punktovi za otkup plastičnih flaša, odnosno PET ambalaže.

Prva stanica ekološko-sportske vožnje bila je Trebinje, druga Mostar, treća Banjaluka, a četvrta Kakanj. Zatim je akcija stigla u Kanton Sarajevo, odnosno opštine Novi Grad, Vogošću i Novo Sarajevo, a veliko finale održano je u Opštini Centar na platou Skenderija tokom finalne noći Sarajevo film festivala.

Učesnici i posjetioci u svim ovim gradovima i opštinama podržali su organizatora akcije u misiji očuvanja životne sredine širom naše zemlje. Na tome su im veoma zahvalni u kompaniji Mozzart iz koje poručuju da će u budućnosti nastaviti da daju svoj doprinos ekologiji.

Proglašenje pobjednika nagradnog takmičenja!

Mozzart je, u okviru ove akcije, organizovao i nagradno takmičenje za najbolji "uradi sam" projekat na temu reciklaže materijala. Svi, koji su prijavili svoje projekte do 19. avgusta, učestvuju u izboru, a ime pobjednika će biti poznato do kraja mjeseca.

Tagovi: Mozzart,

Vezane vijesti

New Team
Mali klub-veliki uspjesi: Novi dresovi za KMF Boračka

Klub malog fudbala Boračka osnovan je prije samo tri godine na inicijativu mladih sportista iz Gradiške, a već su ostvarili velike uspjehe. Čim su počeli da se takmi...

New Team
U opremi iz Mozzarta u Premijer ligu BIH

Kuglaški klub Rudar iz Prijedora gaji bogatu i uspješnu tradiciju. Iako su imali pauzu u radu od nekoliko godina, grupa entuzijasta opet je pokrenula klub. Boreći...

New Team
Sport ispred rezultata: Oprema iz Mozzarta za OFK Mladost Ilidža

Škola fudbala pri Omladinskom fudbalskom klubu Mladost Ilidža od 2017. godine okuplja omladince uzrasta od pet do 13 godina. Do sada im se pridružilo oko 110 polaznika,...

New Team
Za nove uspjehe: Nova oprema iz Mozzarta za KMF Tango

Klub malog fudbala Tango u Istočnom Sarajevu osnovan je 2011. godine i od tada nižu uspjehe. Višestruki su osvajači Kupa RS i BIH, te učesnici Lige šampiona, a...