Zmajevi stigli u Lisabon, Pjanić optimista

14. 11. 2011, 11:28 - Sport

Miralem Pjanić vjeruje da njegova ekipa na uzvratu u Portugalu može do rezultata koji će ih odvesti na Euro u Ukrajini i Poljskoj.

Miralem Pjanić vjeruje da njegova ekipa na uzvratu u Portugalu može do rezultata koji će ih odvesti na Euro u Ukrajini i Poljskoj.

U razgovoru za portal Uefa.com Pjanić objašnjava kako reprezentacije Bosne i Hercegovine uz stalan napredak u kvaliteti igračkog kadra želi i potvrdu te kvalitete kroz nastup na velikom natjecanju.

- Mi smo i dalje uvjereni da možemo izbaciti Portugal. Ako zabijemo jedan gol njima će onda trebati dva, a mi imamo igrače koji znaju i mogu odigrati takvu utakmicu i doći do željenog rezultata. Sve je otvoreno i bit će to velika utakmica.

- Mi idemo igrati svoju igru, a već smo u nekoliko navrata, pa i protiv Francuske, pokazali da se nikoga ne bojimo. Iz godine u godinu napredujemo i sada se možemo nositi s najvećim momčadima. Vrijeme je da svoje znanje pokažemo na velikom natjecanju i mi ćemo to učiniti, optimističan je Pjanić.

Spomenimo još da su reprezentativci BiH sletjeli u Lisabon oko 18 sati, te su se zaputili prema hotelu. Safet Sušić dao je svojim igračima slobodnu večer, a već sutra održat će trening na stadionu Luz.


(Sportin.ba)

Vezane vijesti

New Team
Sjeverna Makedonija je u baražu!

Sjeverna Makedonija se plasirala u baraž za Svjetsko prvenstvo u teškoj i zahtjevnoj grupi gdje su sigurno već favoriti bili Njemačka, Rumunija i Island. Mak...

New Team
Mozzart daje najveće kvote na svijetu: Hrvatska 1,75, Portugalija 1,20, Danska 1,38!

Nigdje nećete moći da nađete veće Ponuda je redukovana usljed reprezentativne pauze, ali bukmejkeri  Mozzarta ...

New Team
Ronaldo od tragičara do junaka Portugala, Crnogorci u 97. minuti stigli do boda u Turskoj

Večeras su širom Evrope igrane utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, a najveća uzbuđenja smo vidjeli u Portugalu gdje je domaćin jedva stigao do ...

New Team
Belgija izbacila Portugal s Eura i zakazala četvrtfinale s Italijom

Nogometaši Belgije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što su večeras u Sevilli pobijedili selekciju Portugala rezultatom 1:0. Belgija će s...