Uz Mozzart do novih medalja: Haris Eminović se sprema za Paraolimpijadu u Parizu

Objavio Admin Objavljeno September 15, 2023, 14:01

Stipendija kompanije Mozzart je za mene velika stvar jer cijene moj trud i rad

Iza njega su brojni uspjesi, a ispred njega svijetla sportska budućnost. Sa samo 22 godine, Haris Eminović, stonoteniser iz Banjaluke okitio se medaljama na brojnim domaćim i svjetskim takmičenjima za stonotenisere sa invaliditetom. Posebno je ponosan na nastup na Paraolimpijskim igrama 2020. u Japanu gdje je bio najmlađi predstavnik Bosne i Hercegovine. Sada vrijedno trenira za Paraolimpijske igre Parizu iduće godine, a kompanija Mozzart ga podržava na tom putu kao svog novog stipendistu.

Podrška kompanije Mozzart, kroz mjesečne stipendije, je za mene jedna velika stvar, posebno iz razloga što neko primjećuje i cijeni moj veliki trud i rad i ulaže u nastavak moje sportske karijere- kaže Haris Eminović, uspješni stonoteniser iz Banjaluke.Spot možete pogledati i na https://www.youtube.com/watch?v=q9fRfo63jGgKompanija Mozzart pruža podršku talentima kroz mjesečno stipendiranje, a na listu su se do sada upisali brojni mladi sportisti, umjetnici, naučnici i drugi nadareni pojedinci iz različitih oblasti. Uz pomoć ove društveno odgovorne kompanije, oni su dobili priliku da izbruse svoj talenat, napreduju u životu i ostvare svoje snove.Kompanija Mozzart pruža podršku talentima kroz mjesečno stipendiranje, a na listu su se do sada upisali brojni mladi sportisti, umjetnici, naučnici i drugi nadareni pojedinci iz različitih oblasti. Uz pomoć ove društveno odgovorne kompanije, oni su dobili priliku da izbruse svoj talenat, napreduju u životu i ostvare svoje snove.“Nakon Lane Pudar, akciju „Stipendiranje talenata“ nastavljamo podrškom mladom i perspektivnom stonoteniseru koji svakodnevno dokazuje da invaliditet nije prepreka za ostvarivanje sjajnih sportskih rezultata. Vjerujemo da će nam svi naši stipendisti uzvratiti trudom, zalaganjem i uspjesima. Haris se već izdvojio svojim postignućima, a sada nastavljamo da ga bodrimo na putu do odličja na Paraolimpijskim igrama 2024. u Parizu” poručuje Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.Haris se od rođenja bori sa urođenom bolešću koja dovodi do ukočenosti zglobova, ali i smanjenim obimom i funkcijom mišića. Uprkos tome, stoni tenis vrijedno trenira od svoje 14. godine. Kaže da je najviše zahvalan svojim roditeljima koji sa njim od najranijeg djetinstva prolaze fizikalne terapije i vježbe i podržavaju ga na putu ka sportskim uspjesima. Njima se sada pridružila i kompanija Mozzart kao vjerni navijač na svakom Harisovom nastupu.S obzirom na to da je po zanimanju laboratorijski tehničar, u budućnosti želi da se zaposli u medicinskoj struci, da završi Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i nastavi da se aktivno bavi stonim tenisom. Za sve mlade sportiste, posebno one sa invaliditetom, ima poruku podrške.

-Smatram da mogu dati dobar primjer svim mlađim osobama sa invaliditetom kako mogu biti lično i društveno korisni. Moja poruka za sve sportiste, posebno one sa invaliditetom jeste da se uvijek bore jer samo iskren i pošten rad dovodi do pravih rezultata i ciljeva- poručuje Haris.