Banjaluka na svjetskoj plivačkoj mapi – Mozzart podržao Međunarodni miting „22. april“

Objavio Admin Objavljeno April 29, 2024, 15:39
Regionalni lider kontinuirano uz smotru svjetskih plivača

Banjaluka je proteklog vikenda bila centar zbivanja na svjetskoj plivačkoj mapi. Stotine svjetskih plivača i plivačica okupilo se u gradu na Vrbasu povodom XV međunarodnog plivačkog mitinga „22. april“ u organizaciji istoimenog kluba. I ove godine uz njih je bila kompanija Mozzart, a kontinuirana podrška regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću organizatorima posebno znači.



„Ovo je jedno od najjačih plivačkih takmičenja u Evropi, slobodno mogu reći- na nivou Evropskog prvenstva, a o tome svjedoče brojna vrhunska plivačka imena koja su protekla dva dana plivala u Banjaluci. Želim posebno da se zahvalim kompaniji Mozzart što je drugi put zaredom bila naš sponzor, nadamo se uspješnoj saradnji i u budućnosti“, poručuje Goran Grahovac, predsjednik Akademskog plivačkog kluba „22. april“, Banja Luka.



Na ovogodišnjem mitingu nastupilo je preko 500 plivača iz 13 zemalja i 50 klubova. Među njima je bio veliki broj evropskih i svjetskih šampiona, pa je iz Banjaluke i Republike Srpske ovog vikenda otišla najljepša slika u svijet.



Najveći uspjeh ostvarili su ruski plivači koji su imali u ukupnom zbiru najviše bodova. Rusi su ukupno osvojili 42 medalje, a ovog vikenda ukupno njih 20 nastupilo je u Banjaluci. Među njima su se posebno istakli Kliment Kolesnikov i Evgenija Čikunova. Kada je juniorska konkurencija u pitanju i tu su plivači iz Rusije bili najuspješniji. Za najbolje su proglašeni Miron Lifincev i Ksenija Mišarina.



Dok takmičari odlaze iz Banjaluke puni lijepih utisaka, organizatori najavljuju nastavak tradicije ovog plivačkog mitinga. Uz podršku istinskih prijatelja sporta, poput Mozzarta, kažu, manifestacije poput ove imaju svijetlu budućnost.