Podrška obrazovanju: Mozzart uz srednjoškolce u Šamcu i studente u Trebinju

Objavio Admin Objavljeno April 11, 2024, 15:46
Đacima stigle nove lopte, akademcima multifunkcionalni štampač

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću, kroz svoju društveno odgovornu misiju, posebnu pažnju posvećuje obrazovanju. Do sada su brojnim donacijama obradovali vrtiće, osnovne, srednje škole i fakultete širom naše zemlje. Ovog puta, podrška je stigla srednjoškolcima u Šamcu i studentima u Trebinju.

Učenici i zaposleni u školi su zahvalni kompaniji Mozzart na ovoj vrijednoj donaciji, posebno uzimajući u obzir da škola ima više sportskih timova koji ostvaruju značajne rezultate na međuškolskim takmičenjima, te se nadamo da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu. Mozzart, kao društveno odgovorna kompanija, poznata je po humanitarnim aktivnostima i pružanju podrške mladim ljudima i ustanovama kao što su škole, biblioteke, sportska društva i klubovi, a to su pokazali i ovom prilikom – poručila je Smilja Nišić, direktor JU SŠC "Nikola Tesla" Šamac.



U ovoj ustanovi duže od pola vijeka mlade uče novim znanjima i vještinama, a danas broje 400 učenika. U 19 odjeljenja đaci se školuju u smjerovima zdravstvo, mašinstvo i obrada metala, ekonomija, pravo i trgovina, te u opštoj i računarsko-informatičkog gimnaziji.



Potreba za nabavkom sportske opreme se ukazala nakon štete koja je nastala u olujnom nevremenu prošle godine. Pored glavne zgrade i objekta u kojem se nalaze školske radionice, oštećena je fiskulturna sala sa sportskom opremom, pa im je donacija kompanije Mozzart stigla u pravi čas.

Podršci iz Mozzarta obradovali su se i u Studentskom centru Trebinje. Njima je na poklon stigao vrijedan multifunkcionalni štampač koji im je bio potreban za svakodnevni rad.



Osjećaj je sjajan kada neko sasluša naše potrebe i izađe nam u susret. Zahvaljujući ovoj donaciji, naša uprava i studenti će jednostavnije i kvalitetnije obavljati svoje radne zadatke, zbog čega smo veoma zahvalni kompaniji Mozzart – poručio je Davor Milidragović, v.d. direktora JU Studentski centar Trebinje.

U Studentskom centru u Trebinju pružaju smještaj akademcima već 25 godina. Trenutno imaju 63 stanara, među kojima je desetak studenata iz Srbije, Crne Gore i Rusije, koji pohađaju Fakultet za proizvodnju i menadžment, Akademiju likovnih umjetnosti, Visoku školu za turizam i hotelijerstvo, te studijske programe agromediteranska proizvodnja, ekonomija i pravo.



Rukovodstvo Centra se trudi da im obezbijedi što bolje uslove za stanovanje i učenje, a uskoro planiraju dodatnu sanaciju i adaptaciju paviljona. Imajući to u vidu, svaka pomoć, poput ove iz kompanije Mozzart, im je dobrodošla.