Mozzart uz ljubitelje snukera i bilijara u Sarajevu

Objavio Admin Objavljeno April 12, 2024, 19:42
Za nove uspjehe Union Jack kluba

U glavnom gradu naše zemlje, prije više od deceniju, grupa entuzijasta na čelu sa Zijadom Redžićem, sertificiranim trenerom snooker sporta, osnovala je klub Union Jack Sarajevo. Udruženje „Ljubitelji snukera i bilijara“ ubrzo je formiralo i prvu Snooker akademiju u BiH. Od tada su iznjedrili preko 2000 članova koji se ovim sportom bave amaterski ili profesionalno. Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u snookeru u Sarajevu, njihova četiri takmičara ostvarila su sjajne rezultate, nastupajući u odijelima koje im je, kao znak podrške, poslao njihov novi sponzor, kompanija Mozzart.



S obzirom na to da se klub samostalno finansira kroz članarine, svaki vid podrške nam je značajan. Kompanija Mozzart je, ovim gestom, dala značajan doprinos razvoju snooker sporta i motiv za nizanje uspjeha bh. snooker igrača u daljim takmičenjima - poručuje Adel Kalabušić, predsjednik Union Jack kluba Sarajevo.

Klub okuplja između 50 i 100 aktivnih članova u toku sezone, a na raspolaganju su im prostorije gdje treniraju i usavršavaju se za takmičenja sa licenciranim snooker trenerima.



Više od deset godina, njihovi igrači aktivno učestvuju i takmiče se u snooker ligama, počevši od Granoff Snooker lige, PAN Snooker Lige, Carlsberg Snooker Lige “Best of the Best” lige. Na ovim takmičenjima, koja broje preko 150 snooker igrača, članovi Union Jack kluba zauzimaju prva mjesta na tabelama. Nastupaju i na državnim snooker takmičenjima gdje vrhunski rezultati takođe ne izostaju.



Klub je iznjedrio jednog od najboljih snooker igrača u državi – Maria Želju Miloševića. Milošević je sedmerostruki državni prvak u snookeru, a posljednje tri godine prvak je Eldar Karamehmedović, takođe član ovog kluba. Osim njih, posebno se ističu i Faris Vučkić, Adel Kalabušić, Benjamin Tokača i Rijad Šišić.



Ovi entuzijasti u narednom periodu žele da se posvete razvoju snooker sporta i organizaciji takmičenja. Želja im je da otkriju nove mlade nade bh. snookera kroz treninge sa sertificiranim snooker trenerom, ali i da nastave da nižu uspjehe na lokalnim i međunarodnim snooker takmičenjima.