FK Borac iz Jelaha uz Mozzart do Prve lige

Objavio Admin Objavljeno October 11, 2023, 15:18
„Ulaganje u lokalne klubove je investicija koja dugoročno pomaže budućnost bh. fudbala“

Lokalnim sportskim klubovima ponekad je potreban samo mali podsticaj za uspon na tabeli, a ulaganje u njih ujedno je i dugoročna investicija u budućnost bh. fudbala. Tim investicijama već dugo se bave u Mozzartu, pomažući brojne male klubove koji sanjaju velike snove, a sada su obradovali fudbalere Borca iz Jelaha.



Svaka podrška amaterskom fudbalu je dobrodošla jer su klubovi poput našeg početak fudbalskog ciklusa za buduće mlade igrače. Ulaganje u lokalne klubove je investicija koja dugoročno pomaže budućnost bh. fudbala. Hvala Mozzartu na podršci u vidu nove sportske opreme- kaže Adnan Halilović, član uprave FK Borac Jelah.

U ovom klubu protivničke mreže tresu već 75 godina. U bogatom istorijatu osvojili su brojna odličja. Najveći uspjeh ostvarili su plasmanom u Republičku ligu BiH u sezoni 88/89, a iz njihovih redova potekao je reprezentativac Pavo Dadić Paun.



Trenutno imaju više od 300 aktivnih članova u šest takmičarskih kategorija i Školi fudbala. Sve njihove selekcije su uvijek u samom vrhu tabela, počevši od seniora, koji se takmiče u Drugoj ligi Federacije, pa sve do omladinskih kategorija.

U narednom periodu žele da se plasiraju u Prvu ligu Federacije BiH, te nastave ulaganja u Školu fudbala i infrastrukturu stadiona Šibovi.



Podršku na putu ostvarenja sportskih ambicija pružaju im prijatelji kluba iz Jelaha, a najjači vjetar u leđa daje im kompanija Mozzart u čijim dresovima će u borbu za prvoligaški status.