Marketing

Zašto se oglašavati na Internetu?Oglašavanje je svaki oblik prezentacije i promocije proizvoda ili usluga koji se provodi posredstvom masovnog komuniciranja. Oglašavanje je veoma efikasan način informisanja, uvjeravanja i podsjećanja potrošača.Preko interenta se ne oglašavate samo u jednom regionu, ili državi. Posjetioci iz raznih dijelova svijeta će vidjeti vašu reklamu.

Kompanija koja je prisutna na webu, odnosno ima svoju internet stranicu treba se i promovisati. Imati samo internet stranicu a ne promovisati je, isto je što i nemati je. Ukoliko web stranica nema posjetitelja, ona je u potpunosti beskorisna. Kako bi povećali promet i posjećenost svoje stranice, a samom tim i pospješili prodaju vaših proizvoda i usluga potrebna vam je publika, odnosno posjećenost na vašem sajtu. Raznim načinima oglašavanja a naročito bannerima, koje je inače i najzastupljenije u internet oglašavanju, ima dva učinka:
  1. Postavljanje "brend imena" – kreiranje imena i svijesti o Vašem preduzeću

  2. Posjeta Vaše stranice – povećanje prodaje proizvoda i uslugaPored ovoga, postoje i druge prednosti internet marketinga:- cijena oglašavanja na internetu je mnogo povoljnija nego u drugim medijima- Vaša reklama vidljiva je 24 sata na dan- Oglašavanjem na internetu lako se dolazi do ciljanih potrošača- Prostorno, vremensko i informaciono razdvajanje je svedeno na minimum


Zašto kladionica.eu?Ukoliko želite vašu marketinšku poruku podijeliti sa mnogobrojnom publikom, kladionica.eu vam nudi izvrsne i efikasne usluge reklamiranja na Internetu. Oglašavanjem na kladionica.eu u mogućnosti ste povećati posjećenost Vaših web stranica i prodaju Vaših proizvoda i usluga.

Sa svojim mnogobrojnim informativnim i zabavnim saržajem, koji se svakodnevno obnavljaju privlačeći veliki broj raznovrsnih posjetioca, kladionica.eu je neozaobilazno mjesto za vaš reklamni sadržaj.Naša ponudakladionica.eu u svojoj marketinškoj ponudi ima razne načine oglašavanja, orijentisani prema Vašim željama i zahtjevima.U ponudi se nalaze slijedeće mogućnosti reklamiranja:a) BanneriPutem bannera kreirate ime i svijest potrošača o postojanju vaše kompanije, vaših proizvoda i usluga, kako na internetu tako i drugdje, te povećavate prodaju Vaših proizvoda i usluga.Oglašavanje putem bannera na kladionica.eu vrši se na stranici i forumu.- Pozicije i veličine:StranicaDimenzije:728x90 px300x100 px300x250 pxForumDimenzije:1375x90 px (max)300x100 px300x250 pxBanneri mogu biti u GIF i SWF formatu. Ukoliko nemate vaše sopstvene bannere, naš tim će ih napraviti za Vas. Izrada bannera u svrhu reklamiranja na kladionica.eu je besplatna.c) Top boxZakup pozicije na vrhu stranice koji sadrži sliku, kraći opis i link.KontaktAko postoji bilo šta što vas zanima u vezi oglašavanja na kladionica.eu, ne oklijevajte da nas kontaktirate na e-mail adresu:[email protected]. Naš tim će rado odgovoriti na sva vaša pitanja u što kraćem roku.