Mozzartov humanitarni tiket usrećio još četiri udruženja

Objavio Admin Objavljeno March 1, 2024, 15:19
Donacije stigle u Laktaše, Sarajevo, Teslić i Kneževo

Mozzartov „Humanitarni tiket u podne“ nastavlja da širi sreću širom BiH. U tradicionalnoj akciji regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, plemeniti kladioci usrećili su još četiri udruženja i time obradovali njihovo brojno članstvo u Laktašima, Sarajevu, Tesliću i Kneževu.

Za Udruženje roditelja sa četvoro i više djece iz Laktaša tipovao je fudbalski trener Aleksandar Ivković i time usrećio 136 višečlanih porodica iz ove opštine.

Podrška iz kompanije Mozzart je veliki humani i ljudski gest jer prepoznaju naše potrebe, a rijetke su firme koje nam izlaze u susret. Nama je svaka i najmanja pomoć velika jer smo mi velike porodice. Veliko hvala za podršku – kaže Slavica Golubović, predsjednica Udruženja roditelja sa četvoro i više djece Laktaši.Udruženje već 17 godina pruža podršku višečlanim porodicama. Često organizuju razne humanitarne akcije, prikupljaju donacije, a njihovi članovi imaju brojne benefite. Najbrojnija porodica u ovom udruženju ima 12 djece koje podiže samohrana majka, pa je primjer i motiv svim ostalim članovima. U narednom periodu žele da unaprijede svoje aktivnosti i nastave zalaganje za višečlane porodice.

Donacija iz Mozzarta stigla je i na adresu Udruženja „Dajte nam šansu“ iz Sarajeva i to po drugi put, sada uz asistenciju fudbalera Vojvodine Radomira Milosavljevića. Udruženje već 13 godina pomaže djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama kako bi imali dostojanstven život i ostvarili sva svoja prava, a trenutno imaju više od 930 porodica sa 3.460 korisnika usluga.Podrška kompanije Mozzart je iznimno značajna za kontinuiran i kvalitetan rad Udruženja, kako za djecu sa poteškoćama u razvoju, tako i za njihove porodice. Ujedno, veoma utiče na izgradnju socijalno osviještenog društva i potiče i promoviše društvenu odgovornost, te empatiju zajednice - poručuje Lejla Musakadić – Ejubović, asistent menadžera Udruženja.

Pomoć u radu važna je i članovima Udruženja paraplegičara, oboljelih od dječije paralize i ostalih tjelesnih invalida opštine Teslić. Njima je dobitni humanitarni tiket donio sreću na samom početku rada, a za njih je tipovao fudbaler Tekstilca iz Odžaka, Juto Nakamura.

Želimo da se zahvalimo kompaniji Mozzart na velikodušnoj donaciji našem Udruženju kojom su još jednom pokazali svoju posvećenost društvenoj odgovornosti i brizi o onima kojima je pomoć potrebna. Nadamo se da ćemo i u budućnosti imati priliku da sarađujemo na projektima koji će donositi pozitivne promjene i unapređivati položaj i status osoba sa invaliditetom – poručuje Goran Jokić, predsjednik UO ovog udruženja.Udruženje okuplja 20 osoba sa različitim stepenima tjelesnog invaliditeta- paraplegičare, oboljele od cerebralne ili dječije paralize, amputirce, a donirana sredstva će, kažu, utrošiti za nabavku laptopa za rad Udruženja.

Plemeniti listić usrećio je, po drugi put, i 43 člana Udruženja slijepih i slabovidih lica iz Kneževa, a dobitkom ih je obradovao fudbaler Crvene zvezde, Miloš Degenek.

Podrška kompanije Mozzart veoma je pozitivno uticala na naše udruženje. Od jednog dijela sredstava pomogli smo direktno članovima, a drugi dio smo sačuvali za pikado koji nam je u fazi nabavke u Ljubljani - poručuje Jagoda Vučković, predsjednica Udruženja slijepih i slabovidih lica Kneževo.

I ovo udruženje, kao i ostala koje je usrećio „Humanitarni tiket u podne“ zalaže se za što bolji socijalni status svojih članova, a kompanija Mozzart svima im je vjerni partner na tom putu.