Povodom jubileja: Mozzart uz talentovane odbojkašice iz Obudovca

Objavio Admin Objavljeno April 24, 2024, 15:51
U selu kod Šamca stasavaju odbojkaške šampionke

Nove odbojkaške nade stasavaju u selu Obudovac kod Šamca gdje se tradicija ovog sporta njeguje dvije decenije. Ženski odbojkaški klub Crvena zvijezda ove godine obilježava jubilarni 20. rođendan i sa ponosom ističu da su iz njihovih redova potekla brojna uspješna imena domaće odbojke, kao i da su se okitili titulom prvakinja više puta. Kako bi nastavile putem uspjeha, iz kompanije Mozzart su im, povodom jubileja, poklonili novu sportsku opremu.



Svaka podrška nam je dobrodošla, a kad je to od ovako respektabilne kompanije kakva je Mozzart, to je ohrabrenje da nastavimo raditi još jače jer veliki idu ruku pod ruku. Hvala kompaniji Mozzart što nas je prepoznala - poručuje Radovan Zoranović, predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba Crvena zvijezda, Obudovac, Šamac.



Trenutno Crvena zvijezda okuplja oko 140 mladih talentovanih odbojkašica u Školi odbojke, te selekcijama od pionirki do seniorki. U takmičarskom sastavu imaju 20 registrovanih igračica i 18 pionirki, te preko 100 polaznica u Školi odbojke sa područja opština Šamac, Donji Žabar i Pelagićevo. Seniorke se već 14 sezona takmiče u Prvoj ligi Republike Srpske, pa su među tri ekipe u Srpskoj sa najdužim prvoligaškim statusom. Više puta su bile republičke prvakinje ili u top tri lige, a zaigrale su i u Premijer ligi BiH.



Iz ovog perspektivnog tima potekle su Dragana Stevanović, aktuelna reprezentativka BiH i Sanja Kojić Đurić, bivša reprezentativka i kapiten BiH. Već 16 godina su domaćini Međunarodnog turnira za pionirke na kojem su svojevremeno igrale odbojkašice svjetskog kalibra poput Tijane Bošković i Brankice Mihajlović. S obzirom na to da su u svim ligama jedini klub iz ruralne sredine, cilj im je da ostanu stabilan prvoligaš Srpske, a u mlađim kategorijama da nastave da stvaraju šampionke.



Podršku na tom putu imaju od lokalne zajednice, roditelja odbojkašica, te volontera koji nesebično pokazuju ljubav prema ovom predivnom sportu. Njima se, donacijom opreme, pridružila i kompanija Mozzart iz koje im žele da naredne rođendane dočekaju sa još više šampionskih medalja i pehara.