U bojama Mozzarta postižu golove širom zemlje

Objavio Admin Objavljeno May 13, 2024, 16:15
Novi dresovi za fudbalske klubove iz Banjaluke i Kalesije

Na adrese stotina sportskih kolektiva širom naše zemlje do sada su stigli novi Mozzart dresovi kao znak podrške regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću domaćem sportu. Među njima je veliki broj fudbalskih klubova čiji igrači u bojama Mozzarta postižu golove na terenima od juga do sjevera naše zemlje. Na ovu uspješnu listu od sada su upisani i fudbaleri FK Karanovac iz Banjaluke i FK Memići iz Kalesije koji će nastaviti da tresu mreže u dresovima sa znakom „M“.


 
Mnogo nam znači podrška koju smo dobili od Mozzarta, veoma smo zahvalni jer su bile male šanse da sami obnovimo sportske komplete igračima. Zbog toga se iskreno zahvaljujemo kompaniji Mozzart na ovom sportskom potezu – poručuje predsjednik Nadzornog оdbora FK Karanovac, Miroslav Račić. 
 
​Klub je osnovan prije više od pola vijeka u Desnoj Novoseliji, a zatim se preselio u Karanovac gdje su 1990. napravili fudbalsko igralište i odigrali prve utakmice. Nakon pauze u radu, 2000. godine su se ponovo okupili, obnovili teren i zaigrali u Opštinskoj ligi Banjaluka, a zatim i Područnoj i Regionalnoj ligi Republike Srpske. 


 
​Trenutno imaju više od 50 članova- seniori se takmiče u Regionalnoj ligi Srpske, a omladinci igraju u Ligi poletaraca. Najveći uspjeh im je nastup u Drugoj ligi Srpske, a iz njihovih redova je potekao Danko Stanarević koji je igrao u FK Borac i FK Kozara, a završio karijeru u Austriji.
 
Velike planove u novim Mozzart dresovima kuju i u FK Memići u Kalesiji. 


 
Svaka podrška i bilo koji vid pomoći je od koristi. Podrška kompanije Mozzart, koja je jedna od najvećih u regionu, nam je od velike koristi i na tome smo im neizmjerno zahvalni- poručuje Asmir Alić, predsjednik FK Memići, Kalesija. 


 
​I ovaj klub će uskoro obilježiti 5. deceniju rada, a tokom bogate istorije bili su višestruki osvajači Opštinskog kupa, te nastupali u Kantonalnoj ligi. Iz ovog tima potekao je Mersudin Ahmetović koji je nastupao u Rusiji za Rostov i Volgu, te domaće klubove FK Sloboda Tuzla i FK Sarajevo.


 
​Tradiciju danas nastavlja oko 40 prvotimaca u Drugoj kantonalnoj ligi Tuzlanskog kantona. U narednom periodu žele da nastave da napreduju na tabeli, posvete se radu sa mladim fudbalerima i u novim Mozzart dresovima ponovo osvoje Opštinski kup čije je finale za deset dana.