Uz Mozzart do višeg ranga: Nova oprema za NK Željezničar Jelovče Selo

Objavio Admin Objavljeno July 25, 2023, 14:53
U Nogometnom klubu Željezničar Jelovče Selo kod Gradačca za bodove se bore već 45 sezona. Proteklu su završili na drugom mjestu Prve lige Tuzlanskog kantona, a iduće žele da se izbore za plasman u Drugu ligu Federacije. Podsticaj ka tom cilj dala im je kompanija Mozzart iz koje su im na poklon stigli novi dresovi.

Veoma smo zadovoljni novom opremom. Reakcije igrača i članova uprave su odlične. Hvala puno kompaniji Mozzart na ovoj sportskoj donaciji koju ćemo opravdati novim pobjedama- kaže Mirsad Tokić, predsjednik NK Željezničar Jelovče Selo, Gradačac.

Klub broji preko 50 fudbalera u tri selekcije- od najmlađih u omladinskom pogonu, preko seniora, do veterana.

Prvi tim se takmiči u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona, a, po završetku sezone, bili su na drugom mjestu. Iduće sezone žele da osvoje vrh svoje Kantonalne lige i plasiraju se u Drugu federalnu ligu. Taj cilj bi mogli da ostvare upravo u novim Mozzart dresovima.

Klub je u svojoj sportskoj istoriji ostvario brojne uspjehe, a jedan od najvećih je upravo plasman po završetku prethodne sezone.

Iz njihovih redova, između ostalih, potekao je Rezalija Mahmutović Reks koji je potom zaigrao za Zvijezdu iz Gradačca, tuzlansku Slobodu, Radnik iz Bijeljine, pa i austrijske klubove…

Klub dobija podršku nekoliko privatnih firmi, te Grada Gradačac, kao i prijatelja kluba. Među njima je sada i kompanije Mozzart kojoj su posebno zahvalni na pruženoj podršci.