NK Doboj Istok uz Mozzart do titule šampiona

Objavio Admin Objavljeno August 31, 2023, 15:04
U NK Doboj Istok u Klokotnici tresu fudbalske mreže od 1974. godine, a danas u svojim redovima okupljaju oko 100 aktivnih članova. Pored seniorskog tima, tu su i omladinske selekcije pjetlića, pretpionira, pionira, a od ove godine i kadeta. Na putu do pobjeda, vjetar u leđa dala im je kompanija Mozzart. U tradicionalanoj akciji „Novi dresovi za nove šampione“ stigle su im garniture opreme u kojima bi mogli do šampionske titule.Velika podrška u našem radu došla je od kompanije Mozzart u vidu donacije sportske opreme koja će nam biti od pomoći u radu naših omladinskih selekcija. Hvala na ovom sportskom gestu- kaže Izet Hodžić, predsjednik UO NK Doboj Istok Klokotnica.

Seniorski tim se takmiči u Prvoj ligi Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, a omladinske selekcije u Kvalitetnoj omladinskoj ligi NS TK-a sa dosta uspjeha.Seniori su se izvjesno vrijeme takmičili u Drugoj ligi Federacije- grupa Centar, gdje su igrali zapaženu ulogu.

Od poznatijih imena koja su igrala za njihov klub, ističe se Sejad Halilović Pela koji je nastupao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te imao zapažen inostrani angažman, između ostalog i u zagrebačkom Dinamu.

Vrijedni entuzijasti kluba rade svakodnevno na unapređenju infrastrukture stadiona, kao i rada kluba, kako bi okupili što veći broj djece i zainteresovali ih da se bave sportom, a posebno fudbalom.Podršku NK Doboj Istok pruža i lokalna zajednica, te privrednici sa područje te opštine i prijatelji bez kojih, kažu, ovaj klub nije moguće zamisliti, a među kojima je sada i Mozzart.