Za nove majstore na mreži - Mozzart uz odbojkaše širom zemlje

Objavio Admin Objavljeno October 2, 2023, 16:02
Stigle donacije opreme u OK Gradiška i OK Tempo Ražljevo iz Brčkog koji su iznjedrili mnoge asove

Odbojkaška groznica se širi u svim krajevima naše zemlje, a za razvoj ovog popularnog ekipnog sporta potrebna je i podrška manjim klubovima. Kompanija Mozzart se kroz niz akcija trudi da omogući bolje uslove za trening i takmičenja, pa je ovoga puta donirala opremu OK Gradiška i OK Tempo Ražljevo iz Brčkog.

„Podrška kompanije Mozzart predstavlja nagradu za naš dugogodišnji trug i rad. Do sada je klub promijenio preko 10 garnitura dresova i uvijek smo sami izdvajali sredstva. Zato hvala Mozzartu u ime 30 članova kluba“, kaže Rajko Lajić, igrač i trener OK Gradiška.

Ovaj klub se od osnivanja takmiči u Prvoj ligi Srpske. Trenutno imaju 32 člana u selekcijama pioniri, kadeti, juniori i seniori. Seniorska selekcija je, tokom proteklih 27 godina postojanja, ostala zapažena kao ekipa koja je konstantno u vrhu tabele lige u kojoj se takmiči i to sa domaćim igračkim kadrom. Proteklu sezonu završili su kao drugoplasirana ekipa, a sve vrijeme ih je bodrila puna dvorana navijača.



Osam puta su završili domaća ligaška takmičenja kao drugoplasirani. Osvojili su dvije zlatne medalje na međunarodnim takmičenjima, a organizatori su Beach Volley turnira u saradnji sa Odbojkaškim savezom Republike Srpske. Kontinuirano rade sa podmlatkom, a njihove omladinske selekcije bilježe dobre rezultate u svojim kategorijama.

Iz redova OK Gradiška potekla su četiri igrača koja su nastupala u Premijer ligi BiH i za banjalučki Borac, od kojih je najzapaženiji Marko Kljajić.

Njegovim stopama mogli bi i omladinci koji su uzdanica kluba za budućnost. A u budućnosti žele da zadrže visoku poziciju na tabeli, afirmišu što više mladih igrača i osvoje brojne medalje. Uz podršku prijatelja kluba, poput Mozzarta, snovi se lakše ostvaruju.



A podrška je sa iste adrese stigla i u OK Tempo Ražljevo iz Brčkog koji se takođe takmiči u Prvoj ligi Srpske.

„Donacijom nove opreme, iz Mozzarta smo dobili vjetar u leđa. Hvala im na podršci kojom su veoma obradovali naše igrače“, kaže Pero Lazarević, predsjednik kluba.
Ova ekipa broji 45 članova u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj selekciji.
Sezonu 2018/2019 klub je proveo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, što im je najveći uspjeh. Tokom 2019/2020 bili su vicešampioni Republike Srpske.
Iz njihovih redova potekli su uspješni odbojkaši Bojan Novokmet, Dušan Perišić, Miloš Ćulibrk, Drago Teodorović...



U narednom periodu žele da intenziviraju rad sa mlađim kategorijama i da se posvete borbi za ponovni ulazak u Premijer ligu BiH. To bi moglo da im se ostvari u novoj opremi iz Mozzarta koji će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku odbojkaškim klubovima širom naše zemlje.