Za razvoj ženskog sporta širom zemlje: Mozzart uz ŽKK Sloboda i ŽFK Sloga

Objavio Admin Objavljeno November 23, 2023, 16:03
Nova oprema za sportistkinje iz Novog Grada i Srpca

Košarkašice, fudbalerke, rukometašice, odbojkašice... Mozzart se već duži niz godina trudi da pruži pomoć razvoju ženskog sporta širom zemlje. Podršku kroz sponzorstva i donacije do sada su dobili brojni ženski klubovi, a ovog puta nova oprema stigla je na adrese ŽFK Sloga iz Srpca i ŽKK Sloboda iz Novog Grada.

Čelnici Slobode najvećim uspjehom smatraju omogućavanje velikom broju djevojčica da treniraju i kroz sport formiraju zdrave navike, razvijaju timski duh, poštuju disciplinu. Nastupale su preko 10 godina u Premijer ligi BiH, igrale su finale Kupa BiH, WABA ligu, Ligu za prvaka BiH, a osvojile su Prvenstvo Republike Srpske sa svim selekcijama - od pionirske do seniorske...

U ovom klubu afirmaciju je doživio veliki broj igračica, a među njima su Anja Stupar, dugogodišnji kapiten reprezentacije BiH, Dragana Stanković, aktuelna reprezentativka Srbije i osvajačica olimpijske i evropske medalje, a Sanja Radulović, Gorana Marjanović i Jovana Mandić su aktuelne reprezentativke BiH.

„O kompaniji Mozzart smo čuli sve najbolje - da pružaju veliku podršku sportskim klubovima i da su svi zadovoljni saradnjom sa njima, a sada smo se u to i lično uvjerili. Mnogo nam znači podrška koju smo dobili i koja je usmjerena na najmlađe članice našeg kluba jer mnogo pažnje posvećujemo radu sa podmlatkom koji je naša budućnost“, poručuje Maja Jovanić Kostadinović, predsjednik i trener ŽKK Sloboda Novi Grad.

Ambiciozne planove imaju i fudbalerke ŽFK Sloga iako klub postoji samo pet godina. Ovaj kolektiv iz Srpca okuplja 18 igračica u seniorskoj selekciji koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Od sada će se za bodove boriti u novoj Mozzart opremi.

„Zaista nam je značajna pomoć koju je našem klubu pružila kompanija Mozzart. Veoma smo zahvalne na novim dresovima za ovu i naredne sezone, a nadamo se i novim uspjesima“, poručuje Nataša Ivković, kapiten ŽFK Sloga Srbac.

U sezoni 2021/22 pozicionirali su se na trećem mjestu, što im je, za kratko vrijeme postojanja kluba, najveći uspjeh. U istoj sezoni, njihova igračica, Andrea Ivanović, ponijela je titulu najboljeg strijelca lige. U okviru ove sezone cilj im je da rezultati kluba nastave da idu uzlaznom putanjom, a želja im je da u dogledno vrijeme ostvare i plasman u najviši rang takmičenja - Premijer ligu BiH. Dugoročni plan je da povećaju broja članica, kao i da pokrenu omladinsku selekciju koja bi okupljala djevojčice uzrasta do 14 godina koje bi bile zalog za budućnost ovog kluba.