Za nove odbojkaške šampionke - Mozzart podržao OK Vogošća i OK Maglaj

Objavio Admin Objavljeno December 7, 2023, 17:02
Nastavljena velika akcija donacije opreme klubovima širom zemlje

U odbojkaškim klubovima širom BiH stasavaju neki novi talenti. Stopama Tijane Bošković, jedne od najtalentovanijih odbojkašica svih vremena, žele da krenu i mlade nade OK Vogošća i OK Maglaj. Upravo na adrese ova dva kluba stigla je nova oprema iz kompanije Mozzart kao znak podrške u borbi za nove pobjede.

“Veoma lijep gest kompanije Mozzart koja svojim donacijama pomaže u radu ne samo našem klubu, nego i svim drugim sportskim klubovima u BiH. Time promovišu sport i naše timove, kako u BiH, tako i u regionu. Imamo samo riječi hvale i nadamo se da ćemo i u narednom periodu nastaviti saradnju” poručuje Emzin Bajraktarević, sportski direktor OK Vogošća.Klub postoji više od dvije i po decencije, a trenutno imaju 51 članicu u selekcijama seniorke, kadetkinje i pionirke. Prvotimke nastupaju u Superligi FBIH, gdje zauzimaju 4. mjesto.Do sada su se okitili brojnim odličjima, a posebno se izdvajaju prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije tokom tri sezone. Tu su i plasmani u Premijer ligu BiH i Super ligu BiH.Iz njihovih redova potekle su uspješne odbojkašice Aida Alić- Kolar, Adisa Saračević- Hodžić, Berina Kantić, Andrea Čerimagić, Tamara Mandžić, Mirha Karović- Bahić, Dražena Zarić, Adna Hasanspahić- Šehović koje su potom nastupale u drugim poznatim premijerligaškim klubovima.

U narednom periodu žele da osvoje vrh svoje lige i plasiraju se u najviši rang takmičenja u BiH, kao i da omasove školu odbojke.

Ambiciozne planove imaju i u Odbojkaškom klubu Maglaj koji gaji tradiciju dužu od sedam decenija. I na njihovu adresu stigla je nova Mozzart oprema za nove pobjede.“Raduje nas podrška kompanije Mozzart, koja razumije koliko je važna podrška sportskim kolektivima”, poručuje predsjednik OK Maglaj, Irfan Suljaković.

Od osnivanja, klub je stalno napredovao i rastao, pa su vremenom formirali i mušku i žensku selekciju. Odbojkaši su svojevremeno igrali Republičku ligu BiH, a od 2015. takmiči se samo njihova ženska selekcija. Seniorke su u Super ligi FBiH, a najbolji plasman im je 3.mjesto 2018/19.U klubu, osim seniorki, postoje četiri selekcije škole odbojke sa preko 90 djevojčica sa kojima vrijedno radi pet trenera. Klub iz Maglaja želi ostati stabilan član Super Lige FBiH, te ustrajati u radu sa domaćim igračicama.

Podršku na tom putu njima, kao i brojim odbojkaškim kolektivima širom naše zemlje imaju u kompaniji Mozzart.