NK Novi Travnik uz Mozzart do novih pobjeda

Objavio Admin Objavljeno January 26, 2024, 16:28
U Nogometnom klubu Novi Travnik tresu mreže već 55 godina. Tamošnji drugoligaš okuplja više od 120 talentovanih igrača u pet selekcija, a mogu se pohvaliti titulom dvostrukog prvaka Druge lige Federacije. Uz sponzorstvo kompanije Mozzart, uskoro kreću ka novim pobjedama u ovom rangu takmičenja, sa ambicijama da se domognu Prve lige.

„Sredstva koja smo dobili od kompanije Mozzart su nam dosta pomogla u funkcionisanju kluba, odnosno plaćanju tekućih troškova sezone za sve naše selekcije. Zbog toga želim da im se zahvalim na podršci u ime cijelog kluba“, kaže Arid Tatar, potpredsjednik NK Novi Travnik.Seniorski tim je prethodnu sezonu završio kao 15. na tabeli Druge lige FBiH- grupa Zapad. Kadeti se za bodove bore u Kantonalnoj ligi Srednjobosanskog kantona, gdje su bili šesti, a pioniri, u istoj ligi, na osmom mjestu u svojoj konkurenciji. Pretpioniri su takmičenje završili na petom, a cicibani na prvom mjestu na nivou kantona. Sudeći po plasmanu najmlađih, klub ne treba da brine za svoju budućnost.U bogatoj istoriji ostvarili su brojne uspjehe, od kojih su najveći dvostruka titula prvaka Druge lige FBIH Zapad i odigrane tri sezone u Prvoj ligi FBiH. Klub je iznjedrio mnoga poznata imena domaćeg nogometa, od kojih se izdvajaju Senad Kablar, Miodrag Tešić, Almir Tolja kao bivši golman reprezentacije BiH, Sabahudin Petak i Kristijan Pantić, futsal reprezentativci BIH, te Stjepan Radeljić i Silvio Ilinković, mladi reprezentativci BiH.

U narednom periodu prioriteti su im završetak infrastrukturnih projekta, kao i plasman seniorske ekipe u Prvu ligu FBiH. Uz podršku Općine Novi Travnik, kao i sponzorstvo regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, pred njima su nove pobjede.