DRIM-TIM TALENATA: MOZZART NASTAVLJA DA STIPENDIRA MLADE SPORTISTE

Objavio Admin Objavljeno February 6, 2024, 18:02
Akcijom „Stipendiranje talenata“, regionalni lider u priređivanju igara na sreću podržava mlade i perspektivne širom BiH, a ovu važnu misiju nastaviće i u narednom periodu. U 2023. godini, podršku kompanije Mozzart dobili su Lana Pudar, Affan Smajić, Tea Kovačević, Haris Eminović i Kanita Brka, koji su svojim rezultatima, vrijednim radom i ogromnim trudom pokazali da su budućnost naše zemlje.

Uz podršku regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je brojna odličja u proteklih godinu dana. Postala je prvakinja svijeta na 100 metara delfin na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu. Osvojila je četvrto mjesto u trci na 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki. Okitila se bronzom u disciplini 200 metara delfin na Svjetskom kupu u Berlinu. Na Evropskom prvenstvu u Beogradu uzela je zlato u sve tri discipline u stilu delfin i postavivši u svakoj novi rekord evropskih juniorskih prvenstava…Lana je nastavila da niže sjajne rezultate, a kompanija Mozzart joj je produžila ugovor o stipendiranju i dala dodatni vjetar u leđa na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Dohi gdje se trenutno takmiči.Od kada je postao Mozzartov stipendista, Affan Smajić podigao je pehare za najboljeg stranog takmičara u Somboru i za najboljeg domaćeg hrvača u Sarajevu. Na Međunarodnim takmičenjima u zemlji, regionu i Evropi osvajao je brojne medalje.
Affan u narednom periodu planira da nastavi vrijedno da trenira kako bi bio spreman za Kup grada Sarajeva u aprilu, zatim i za borbe na međunarodnim takmičenjima u Beogradu i Zadru.Uspješna mlada teniserka Tea Kovačević takođe je proteklih godinu dana ponosno branila titulu Mozzart stipendiste. Ova kompanija bila joj je snažan vjetar u leđa, pa je postala pobjednica svih Masters državnih prvenstava i prva na rang listama teniskog saveza BiH u U14 i U16 kategorijama. Tea je vrhunski igrala mečeve na međunarodnim turnirima, pa je osvojila čuveni Little Mo, Florida SAD i čak 18 međunarodnih Tennis Europe turnira u U14 i U16, u singl i dubl kategoriji. Sudeći po ovim rezultatima, uz pravu podršku, pred njom je svijetla budućnost.Sjajna perspektiva je i ispred mlade bacačice kugle Kanite Brka. Uz podršku Mozzarta, prošle godine postala je peti put uzastopno prvakinja BiH u kategoriji pionirki. Na Međunarodnom atletskom mitingu za mlade juniorke osvojila je prvo mjesto sa novim ličnim rekordom i oborila klupski rekord za mlađe juniorke star 40 godina. Godinu je završila pobjedom na Međunarodnom mitingu budućih šampiona u Beogradu gdje je ujedno postigla i lični rekord.

U predstojećoj sezoni planira objediniti titulu prvakinje BiH u kategoriji pionirki i djevojčica, zablistati na međunarodnim mitinzima u Splitu i Beogradu i ispuniti normu za međunarodna takmičenja.Velike planove ima i parastonotenister Haris Eminović. Od kada se upisao na listu Mozzartovih stipendista, osvojio je Državno prvenstvo i Kup BiH, prva mjesta na Piramida kupu i Međunarodnom turniru u Banjaluci, bronze na Svjetskom kupu u Podgorici i Češkoj, te duplo zlato na Međunarodnom turniru u Podgorici. Ulaskom u top osam na Evropskom prvenstvu u Šefildu u Velikoj Britaniji ostvario je do sada najveći uspjeh u istoriji BiH.

Najveći cilj ove godine mu je plasman na Paraolimpijske igre u Parizu, a Mozzart će i tada biti uz njega.