Wwin novi sponzor fudbalske lige Bosne i Hercegovine

Objavio Admin Objavljeno February 11, 2024, 16:55
Danas je u Sarajevu potpisan ugovor između Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Williams d.o.o. (Wwin), kojim će ova kompanija, koja je licencirana za priređivanje igara na sreću, postati zvanični sponzor najvišeg ranga takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ime kompanije Wwin, ugovor o sponzorstvu potpisao je ovlašteni zastupnik Ante Matijević, koji je izrazio zadovoljstvo što će Wwin imati priliku podržati jedno od najznačajnijih sportskih takmičenja u Bosni i Hercegovini: „Ova saradnja simbolizira našu neumornu predanost razvoju sporta u zemlji, te želju da publici pružimo priliku da uživaju u vrhunskom fudbalu. Za nas u Wwin-u ovo predstavlja više od sponzorstva. Smatramo da je to obaveza prema sportu, navijačima i cijeloj zemlji. Ponosni smo što kroz ovaj petogodišnji projekt možemo doprinijeti razvoju fudbala i sporta općenito i izuzetna mi je čast što danas imam priliku u ime Wwin tvrtke ozvaničiti ovu saradnju“, ističe Matijević.Potpisnik ugovora u ime NS/FS BiH bio je generalni sekretar Adnan Džemidžić, koji je izjavio: „Ovo je veoma važan trenutak za bh. fudbal. Partnerstvo sa kompanijom Wwin otvara nove mogućnosti za razvoj našeg fudbala i unapređenje kvaliteta naših takmičenja. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama postići značajne rezultate i doprinijeti daljoj popularizaciji fudbala u Bosni i Hercegovini.“

Džemidžić je još dodao:

„Fudbalska liga Bosne i Hercegovine već godinama privlači pažnju ljubitelja sporta širom zemlje, a ulazak kompanije Wwin kao sponzora dodatno će ojačati status ovog takmičenja. Očekuje se da će ova saradnja donijeti brojne beneficije, kako za klubove našeg elitnog fudbalskog takmičenja, tako i za ljubitelje ovog sporta širom Bosne i Hercegovine.“Naziv našeg elitnog fudbalskog takmičenja od proljetnog dijela sezone 2023/24. biće Wwin liga Bosne i Hercegovine. Kroz ovu saradnju kompanija Wwin će omogućiti streaming i veću gledanost lige kako u državi tako i van granica iste, a sve s ciljem stvaranja boljeg sportskog okruženja promičući vrijednosti sporta i omogućavajući pristup kvalitetnom sportskom sadržaju.