Vrhunske MMA borbe - Mozzart podržao "Sarajevo Fighting Challenge"

Objavio Admin Objavljeno February 19, 2024, 16:42
Ovacije za veliki broj takmičara iz zemlje i svijeta

Proteklog vikenda Sarajevo je bilo glavno mjesto okupljanja MMA boraca iz zemlje i svijeta. Borilačka manifestacija "Sarajevo Fighting Challenge" u dvorani „Srce“ u Buća Potoku okupila je veliki broj takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Tadžikistana, ali i brojne navijače koji su došli da ih bodre. Uz lidere borilačkih vještina bio je i regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

-Ovo je treći po redu amaterski MMA event koji smo organizirali i više smo nego zadovoljni. „Sarajevo Fighting Challange“ okupio je borce iz regiona, a publika je mogla uživati u vrhunskim borbama. Vidjeli smo da kompanija Mozzart podržava brojne sportske događaje u BiH, pa smo srećni što su stali i uz naše takmičenje. Želimo da im se zahvalimo na podršci, a nadamo se i nastavku saradnje – poručuje Enes Jažić, predsjednik kluba MMA Fighter Sarajevo.Upravo su članovi ovog kluba, Tarik Tošić i Edin Smailhodžić osvojili zlatne medalje, a Mirnes Fazlić srebrno odličje.

Organizatori poručuju da je ovo takmičenje dokaz da u našoj zemlji postoji veliki broj boraca, ali i publike koja želi da prati borbe. Zbog toga će, kažu, četvrta borilačka manifestacija biti u većoj dvorani i na još višem nivou.A kompanija Mozzart već je podržala ovaj tim vrijednom novčanom donacijom dajući im podsticaj da nastave da razvijaju MMA vještine koje su u našoj zemlji u ekspanziji.