Mozzart uz košarkaške nade iz Viteza

Objavio Admin Objavljeno May 20, 2024, 16:40
Asistencija za nove uspjehe mladih talenata

Omladinski košarkaški klub Vitez gotovo šest decenija bilježi pogotke u igri pod obručima, a uz asistenciju novog prijatelja kluba, kompanije Mozzart, spremni su za nove uspjehe.



„U vrijeme u kojemu nije jednostavno privući sponzore, posebno za omladinske selekcije, a naročito za klub koji se pokušava ponovno vratiti na stare staze slave, svaka ostvarena saradnja je veliki vjetar u leđa. Raduje nas da je kompanija Mozzart prepoznala u nama nešto vrijedno ulaganja, a mi ćemo svojim radom nastojati to opravdati i stvoriti uvjete da ovo bude samo početak obostrano korisne suradnje“, poručuje Željko Palavra, predsjednik OKK Vitez.



Klub trenutno broji oko 60 članova koji se natječu u Ligi mladih SBK kantona. U najveće uspjehe ubrajaju osvajanje Kupa Herceg Bosne i titulu dvostrukog šampiona Lige HB, ali i nastup u Premijer ligi BiH.



Najpoznatije ime iz njihovog kluba svakako je Josip Pandža, prvak Europe s kadetskom reprezentacijom BiH, koji je bio dugogodišnji trener i igrač OKK Vitez, a trenutno je u funkciji člana UO kluba . Iz kluba su potekla i braća Ivišić koji će dogodine biti NBA igrači, kao i trenutni predsjednik kluba Željko Palavra koji je godinama najbolji 3x3 basket igrač u BiH, član reprezentacije BiH i kapiten.



Svi planovi ovog kluba trenutno su usmjereni na omladinski pogon. Želja im je da okupe što veći broj članova, kako bi izgradili igrače koji će biti nosioci seniorskog tima u budućnosti i vratiti klub na staze stare slave. Uz pravu podršku prijatelja kluba, kao što je kompanija Mozzart, uspjesi su im zagarantovani.