Za nove pobjede: Mozzart uz NK Mladost iz Živinica

Objavio Admin Objavljeno July 7, 2023, 20:00
Nova oprema svake sedmice stiže na adrese novih šampiona – lokalnih klubova koji će početak sezone započeti u novim dresovima koje im je darovala kompanija Mozzart. Kroz svoj društveno odgovorni rad, do sada su pomogli stotinama klubova, a hiljade sportista obuklo je novu opremu.

Među njima je od sada i Nogometni klub Mladost iz mjesta Suha kod Živinica koji trenutno broji oko 80 članova zajedno sa Školom fudbala koja se takmiči u pionirskoj konkurenciji.



Mladost sa dosta uspjeha nastupa u Drugoj ligi Tuzlanskog kantona gdje su prošle sezone završili na petom mjestu. Planovi za naredni period su im poboljšanje infrastrukturnih uslova na stadionu Sušica, a u narednoj sezoni žele da se bore za vrh tabele.



-Zahvaljujemo se kompaniji Mozzart na izuzetno vrijednoj donaciji kompleta opreme za seniorsku ekipu koja nam je bila zaista potrebna. Momci su već nastupili u novoj opremi i utisci su fantastični. Nadamo se da će nam nova oprema donijeti i puno pobjeda u narednoj sezoni- istakao je Mensur Đulović, predsjednik NK Mladost Suha, Živnice.



Najveći uspjesi kluba su ostvareni prije 90-ih kada se klub borio za ulazak u Federalnu ligu. U tom periodu svakako se moraju spomenuti igrači Slavko Jakšić, Zvonko Kriste, Amir Nukić i Suljo Delić koji su obilježili taj period, a svakako u klubu ne zaboravljaju trenera Ivicu Divjaka. Proteklih godina klub je kao igrač obilježio Edin Brčaninović koji je i danas aktivan kao trener seniorske ekipe.