Za nastavak tradicije uspjeha: Mozzart uz RK Jajce

Objavio Admin Objavljeno September 25, 2023, 16:02
Iza njih je bogata tradicija uspjeha, a pred njima ambiciozni planovi. Oni su Rukometni klub Jajce koji iduće godine obilježava veliki jubilej- 70 godina postojanja. Osvajači su brojnih titula, a u njihovim redovima su ponikli rukometaši poznati širom Evrope i svijeta. U novu sezonu ulaze u novim dresovima koje im je, u znak podrške, poslala kompanija Mozzart.

Kompanija Mozzart se pokazala kao istinski prijatelj „malih klubova“ kojima svaki vid podrške znači mnogo i sa materijalnog, ali i sa aspekta međusobnog povjerenja i podrške. Nadamo se da ćemo opravdati ukazano povjerenje i da će se saradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo - poručuje Mensur Alkić, tehnički sekretar RK Jajce.



Uspjehe bilježe na svim poljima. Seniorska ekipa se takmiči u Prvoj ligi Federacije BiH, a mlađe selekcije kluba u Omladinskoj ligi Srednjobosanskog kantona. Trenutno imaju 64 člana u seniorskoj, kadetskoj, selekciji mlađih kadeta i selekciji mini rukometa u kojoj su dječaci do deset godina.



Prvotimci su u Prvoj ligi FBiH u posljednje tri sezone zauzeli treću, četvrtu i šestu poziciju, selekcija mlađih kadeta prvo mjesto u Omladinskoj ligi kantona, a kadeti treću poziciju. Selekcija mini rukomet takmiči se van konkurencije.

Među imenima rukometaša iz Jajca, koji su ostvarili uspješne karijere u drugim bh. klubovima, značajan broj je svoje rukometne snove dosanjao u timovima širom Evrope, pa i svijeta. Iz njihovih redova potekli su bivši reprezentativci Bosne i Hercegovine Ehvan Popaja i Denis Bahtijarević, te aktuelni član reprezentacije Marko Panić.



Podršku na putu ostvarenja ambicija sada imaju od kompanije Mozzart koja će navijati za njih i bodriti ih u novim uspjesima ka vrhu.