MNK Radnik uz Mozzart do titule premijerligaša

Objavio Admin Objavljeno October 10, 2023, 14:11
Za samo godinu dana, klub iz Donjeg Vakufa došao do vrha Prve lige

Godina dana bila je dovoljna igračima Malonogometnog kluba Radnik iz Donjeg Vakufa da dođu do visoke pozicije na tabeli Prve futsal lige Federacije BiH. Sada se ekipa od tridesetak igrača bori za ulazak u takmičenje U19 Premijer lige BiH. Podršku u ostvarenju tog cilja, na startu rada kluba, pružila im je kompanija Mozzart donacijom nove opreme.



Kao novoosnovanom klubu, svaka podrška nam je dobrodošla. Kompanija Mozzart je prepoznala naš trud, velikodušno nam donirala nove dresove i time nam omogućila lakši rad. Ovom prilikom se zahvaljujemo Mozzartu koji je pokazao veliko srce i koji pomaže klubovima na području cijele Bosne i Hercegovine- kaže Midhet Alkić, predsjednik MNK Radnik, Donji Vakuf.



Osnivači kluba su bivši fudbaleri Radnika iz Donjeg Vakufa, a prošlu sezonu su završili na visokom trećem mjestu uz najboljeg strijelca lige Tarika Tutkura sa dvadeset golova i drugog strijelca lige Hakiju Mešana sa sedamnaest golova. Za njih je, kažu, to veliki uspjeh s obzirom na to da su veoma mlad klub.

Osim najboljih strijelaca, u njihovoj ekipi su i kvalitetni futsaleri Šerif Silajdžija, Ammar Smajić, Mirnes Došlić, Sanel Kovač, Bahrija Vrco, Zenur Kurić, te jedan od najboljih golmana u državi, Asmir Draginović. Ekipi se priključio i nekadašnji reprezentativac A selekcije Sulejman Smajić, a u stručnom štabu, pored iskusnog trenera, Ismeta Redžovića, tu je i bivši reprezentativac Edin Smajić -Ečo.



Ove godine se nadaju baražu za ulazak u najviši rang takmičenja, a želja im je da se ekipi priključi što više mladih igrača. Ne kriju da su im ambicije uvijek visoke jer je Donji Vakuf poznat po dobrim futsalerima. Zato, kažu, novi naraštaji idu stopama nekadašnje donjovakufske "Munje" koja je imala zapažene rezultate širom bivše Jugoslavije.



Za neke nove „Munje“ navijaju svim srcem u Donjem Vakufu, a sada se navijačima pridružila i kompanija Mozzart u čijoj opremi će do titule premijerligaša.