KK Brčko Distrikt uz podršku Mozzarta ponovo želi u društvo najboljih

Objavio Admin Objavljeno October 16, 2023, 15:02
Klub je afirmisao veliki broj talenata koji su svoje karijere uspješno nastavili u renomiranim klubovima širom Evrope

Dugi niz godina KK Brčko Distrikt niže uspjehe na parketima širom BiH. Bili su članovi Premijer lige, a sada vrijedno treniraju kako bi se vratili u elitno takmičenje. Podršku na tom putu pružila im je kompanija Mozzart.



„Zahvaljujemo se na donaciji opreme i nadamo se nastavku uspješne saradnje i u budućem periodu. Podrška koju smo dobili iz kompanije Mozzart rješava jedan segment neophodan za funkcionisanje kluba, te nam olakšava realizaciju drugih aktivnosti. Njihov primjer u pružanju pomoći sportu u BiH bi trebalo da slijede i druge kompanije koje žele biti društveno korisne – kaže Azur Hadžović, sportski direktor KK Brčko Distrikt.



Košarkaši Brčkog su od 1971. nanizali mnogo medalja. Najbolji rezultat ostvarili su osvajanjem 5. mjesta u Ligi BiH u sezoni 1996/97. kada su izborili nastup u tadašnjem evropskom takmičenju, Kupu Radivoja Koraća.

Klub je afirmisao veliki broj talenata koji su svoje karijere uspješno nastavili u renomiranim klubovima širom Evrope. Trenutno okupljaju više od 100 aktivnih članova, te oko 20 volontera koji organizuju sve što je potrebno za takmičenje svih selekcija.



A njihova seniorska selekcija se takmiči u A1 ligi Federacije BiH. S obzirom na to da su dugi niz godina bili član elite u Premijer ligi BiH, ambicije su im usmjerene na što skoriji povratak u društvo najboljih.

Njihovi pioniri, kadeti i juniori nastupaju u Ligi mladih Regionalnog košarkaškog saveza Tuzlanskog kantona u kojem iz sezone u sezonu ostvaruju sve veće uspjehe. Drugo mjesto u kadetskoj konkurenciji za sezonu 2021/22. najveći je uspjeh njihovih omladinaca.

Kvalitetan rad u omladinskim selekcijama potvrđuju i pozivi Košarkaškog saveza BIH njihovim članovima za reprezentativne selekcije.



Zbog toga planiraju da nastave ulaganje u omladinske selekcije koje su uzdanica ovog kluba za budućnost. Garant opstanka su i talentovani prvotimci, a posebnu zahvalnost duguju volonterima, prijateljima kluba iz Brčkog, te društveno odgovornoj kompaniji Mozzart.